Американски учени откриха идеалната закуска против стресУчени от Харвардския университет

...
Американски учени откриха идеалната закуска против стресУчени от Харвардския университет
Коментари Харесай

Американски учени откриха идеалната закуска против стрес

Американски учени откриха идеалната закуска срещу стрес
Учени от Харвардския университет в Съединените американски щати откриха закуската, която способства за понижаване равнищата на стрес и в това време се продава на изцяло налична цена, написа „ Комсомолска истина “.

В опита са взели участие три групи доброволци, които в продължение на един месец са консумирали разнообразни артикули на закуска. Първата група е закусвала яйца, втората — едри овесени ядки, а третата — овесена каша полуфабрикат.

В края на проучването е станало ясно, че най-добре са се справили със напрежението доброволците, които всеки ден са изяждали по едно или две яйца.

Най-малко стресоустойчиви са се оказали тези от участниците в опита, които да похапвали инстантна овесена каша. Причината е внезапното повишение на кръвната захар и последващият бърз спад след потреблението на този артикул. В сходни случаи организмът създава хормона на напрежението кортизол, което може да аргументи признаци на под паника офанзиви — боязън, уязвимост и студена пот.

Според учените за резултатна битка със напрежението за закуска е добре да се хапва омлет с карфиол или броколи. След това е хубаво да се изпие чаша сок от тиква или да се изядат шепа тиквени семки. Последните са добър източник на магнезий и оказват помощ да овладеем възприятието на тревога. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР