Американски специалисти съобщават за все по-широкото разпространение сред младите хора

...
Американски специалисти съобщават за все по-широкото разпространение сред младите хора
Коментари Харесай

Порното води до импотентност

Американски експерти оповестяват за все по-широкото разпространяване измежду младежите на еректилна дисфункция, обвързвана с гледането на порно (PIED-Porn-Induced Erectile Dysfunction, написа Rolling Stone.

За първи път терминът PIED е препоръчан от проф. Абрахам Моргенталер от Медицинското учебно заведение в Харвард. Въпреки че доста откриватели се съмняват в съществуването на връзка сред порнография и импотентност, от ден на ден и повече научни писания демонстрират, че филмите за възрастни оказват отрицателно въздействие върху половото предпочитание и задоволство. Както оповестява Rolling Stone, хиляди гости на уеб страницата Reboot Nation и Your Brain on Porn, отдадени на битката против пристрастяването към порно, са сигурни, че страдат от PIED.

Според секс терапевта Ванеса Марин през последните две-три години се следи увеличение на еректилната дисфункция при младите мъже, макар че по-рано тази болест е била присъща за хора в по-напреднала възраст.

Резултатите от изследването на уролога Матю Христоман от Военноморския център в Сан Диего демонстрираха, че разпространяването на импотентността е обвързвано с порнографията. Експерти интервюирали 312 мъже на възраст от 20 до 40 години. 3,4% от интервюираните оповестяват, че избират да мастурбират, като гледат филми за възрастни, а не да вършат секс. Що се отнася до останалите доброволци, колкото повече гледали порно клипове, толкоз повече страдали от еректилна дисфункция.

Други експерти обаче се съмняват, че еротичните филми са главната причина за заболяването. Психотерапевтът Ян Кернер счита, че порнографията може да бъде единствено един от вероятните фактори, които предизвикват импотентност и други полови разстройства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР