Американски съдия глоби двама адвокати и адвокатска кантора с $5000,

...
Американски съдия глоби двама адвокати и адвокатска кантора с $5000,
Коментари Харесай

Адвокати бяха глобени за подаване на фалшиви съдебни данни от ChatGPT

Американски арбитър санкции двама юристи и адвокатска адвокатска фирма с $5000, откакто подправени цитати, генерирани отChatGPT, бяха показани в правосъдно дело, съобщи Ройтерс.

Окръжен арбитър в Манхатън подреди на Стивън Шварц, Питър Лодука и тяхната адвокатска адвокатска фирма Levidow & Oberman да платят санкцията, откакто фиктивно правно изследване беше употребявано в иск за авиационен случай.

Съдията съобщи, че юристите и тяхната компания са „ изоставили своите отговорности, когато са показали несъществуващи правосъдни мнения с подправени цитати и изказвания, основани от инструмента за изкуствен интелект ChatGPT, след което са траяли да се застъпват за подправените мнения, откакто правосъдните разпоредби са сложили под въпрос съществуването им. “

ChatGPT е предложил няколко случая, включващи авиационни произшествия, които Шварц не е съумял да открие посредством нормалните способи, употребявани в адвокатската му адвокатска фирма.Няколко от тези случаи не са били същински, имало е измислени имена насъдии или са забъркани самолетни компании, които не съществуват.

Чатботове като ChatGPT,разработени от американската компания OpenAI, могат да бъдат склонни към „ халюцинации “ или грешки.В един образец ChatGPT лъжливо упрекна американски професор по право в полов тормоз и цитира фиктивен отчет на Washington Post в процеса.През февруари промоционален видеоклип за съперника на Гугъл на ChatGPT, Bard, даде неакуратен отговор на питане за галактическия телескоп James Webb.

Чатботовете се образоват на голямо количество данни, взети от интернет, макар че в доста случаи източниците не са достоверни фактологически неточности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР