Американски полицай беше осъден за убийство, след като застреля чернокож

...
Американски полицай беше осъден за убийство, след като застреля чернокож
Коментари Харесай

Осъдиха американски полицай, застрелял чернокож по време на служба

Американски служител на реда беше наказан за ликвидиране, откакто простреля негър по време на работа. Такава присъда е казус в Съединени американски щати, където годишно от униформени са убити 1000 души, оповестява Нова телевизия.

През 2014 година Джейсън Ван Дайк прострелял 17-годишен юноша. Година по-късно се появи видеозапис, който сподели, че служителите на реда са излъгали за случилото се. Те написали, че младежът ги е нападнал, а на записа се вижда по какъв начин той се отдалечава от тях. Ван Дайк дошъл на мястото с патрулен автомобил единствено 6 секунди преди да открие огън. Изстрелял 16 патрона против младежа.

Присъдата е за непредумишлено ликвидиране и носи наказване от 6 до 15 години затвор.

Други трима служители на реда са изправени пред съда за предоставяне на подправени показания.

"Това е историческо решение за Чикаго. То решение ни дава мотив да се вгледаме в използването на мощ от служителите на реда ", сподели активистката за отбрана на гражданските права Джанет Уилсън.

"Всеки, който е осведомен със обстановката в Чикаго и работата на правосъдната система, е наясно, че моят клиент беше трансфорат в жертвено агне. Политическите водачи пожертваха него, с цел да спасят себе си ", съобщи юристът на наказания служител на реда Даниел Хърбърт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР