Американски лекари съобщиха за случай на повторна зараза с новия

...
Американски лекари съобщиха за случай на повторна зараза с новия
Коментари Харесай

Отново! Пореден случай на повторна зараза с новия коронавирус

Американски лекари оповестиха за случай на повторна болест с новия ковид във военна болница в щата Вирджиния, заяви Ройтерс.

Повторно инфектираният е млад мъж от личния състав на болничното заведение без странични болести. Той се е разболял за първи път през март, като се е заразил от пациент. Възстановил се е за 10 дни и се е върнал на работа " в чудесно здраве ", предава Българска телеграфна агенция.

Втория път се е заразил от човек в фамилията след 51 дни.

Генетично проучване демонстрира, че първия и втория път се е се е заразил от леко различаващи се варианти на вируса.

Второто боледуване е било по-тежко или тъй като вариантът е бил по-силен, или тъй като контактът в семейството е провокирал по-голям вирусен товар. Възможно е също антителата от първото боледуване да са провокирали по-силна реакция на имунната система.

Случаите на наново заразяване с новия ковид са към момента редки, само че както с другите вируси са вероятни, сподели Кристиан Андерсън, професор по имунология и микробиология в института " Скрипс ".

" Не знаем каква е честотата на повторното заразяване с новия ковид и по какъв начин то може да се промени с времето. Без спомагателни проучвания не можем да вършим заключения какво значи единичният случай на реинфекция за продължителността и силата на имунитета при Ковид-19 и смисъла му за бъдещите ваксини ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР