Американски лекари отбелязват активното разпространение на рака сред младите хора

...
Американски лекари отбелязват активното разпространение на рака сред младите хора
Коментари Харесай

Заболеваемостта от рак нараства сред по-младите поколения по света

Американски лекари означават дейното разпространяване на рака измежду младежите по света, най-вече в Северна Америка, Западна Европа и Австралия. Това оповестява The Wall Street Journal.

По информация на изданието за 19 години наблюдаване (2000-2019 г.) броят на диагностицираните пациенти с рак под 50-годишна възраст се е нараснал с 12,8%. „ Пациентите стават все по-млади. Вероятно се дължи на някаква смяна в околната среда, нашата храна, медикаменти или нещо, което към момента не сме разпознали “. Това разяснява Андреа, доктор в Memorial Sloan-Kettering Cancer Center в Ню Йорк.  Нейното наблюдаване беше доказано от Моник Гари, шеф по онкология в Grand View Health Hospital в Пенсилвания.

„ Виждаме от ден на ден [случаи на рак сред] по-млади хора. Това не дава отговор на класическото схващане, че ракът е болест на старите “.

Изследователите тестват разнообразни хипотези, които биха могли да обяснят наклонността, вариращи от заседналия метод на живот до съществуването на микропластмаса във въздуха. По-специално, към този момент е доказана връзката сред честата консумация на сладки питиета в юношеска възраст и по-високия риск от рак. Учените означават, че има връзка и сред наднорменото тегло и развиването на някои типове рак.

Източник: The Wall Street Journal., превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР