Американски изтребители са прехванали руски военни самолети близо до щата

...
Американски изтребители са прехванали руски военни самолети близо до щата
Коментари Харесай

САЩ прехванаха руски изтребители до Аляска - за втори път тази седмица

Американски изтребители са прехванали съветски военни самолети покрай щата Аляска за повторно през тази седмица, заяви взаимното командване на Северноамериканската въздушно-космическа защита на Съединени американски щати и Канада - NORAD.

Рутинното прехващане на четирите съветски самолета, в това число бомбардировач Ту-95 и изтребители Су-30 и Су-35, се състоя във вторник, се споделя в изказване на NORAD. „ Руските самолети останаха в интернационалното въздушно пространство и не навлязоха в американското или канадското суверенно въздушно пространство “, се прецизира в известието.

Това беше второто прехващане за два дни, когато аероплан прави образен или електронен контакт с различен аероплан. Първото беше в понеделник.

„ NORAD... прави оценка, че тази съветска полетна активност по никакъв метод не е обвързвана с неотдавнашните интервенции на NORAD и Северното командване на Съединени американски щати, свързани с въздушни обекти над Северна Америка през последните две седмици “, се показва още в известието.

Американски самолети смъкнаха китайски шпионски балон и три неидентифицирани обекта този месец. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР