Американски изтребител F-22 свали неидентифициран обект над Канада, което е

...
Американски изтребител F-22 свали неидентифициран обект над Канада, което е
Коментари Харесай

Американски самолет свали НЛО над Канада

Американски изтребител F-22 смъкна неидентифициран обект над Канада, което е вторият сходен случай в северноамериканското небе след трагичното събаряне на хипотетичен китайски шпионски балон преди седмица, съобщи Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.

Премиерът Джъстин Трюдо съобщи, че взаимна военна интервенция на Съединени американски щати и Канада е довела до свалянето на обекта.

" Бяха задействани канадски и американски самолети, а американски F-22 сполучливо стреля по обекта ", написа Трюдо в Туитър в събота.

Малко след свалянето на обекта в 15:41 ч. локално време (20:41 година по Гринуич) авиационните управляващи затвориха част от въздушното пространство над северозападния американски щат Монтана, откакто откриха по този начин наречената " радарна особеност ", оповестиха от Северното командване на Съединени американски щати.

Северното командване съобщи, че американски изтребители са се вдигнали в небето, само че " не са разпознали никакъв обект, който да се съотнесе към радарните попадения ". След това небето беше отворено още веднъж за граждански въздушен трафик.

Обектът, свален в Юкон, е бил " дребен, с цилиндрична " форма, съобщи министърът на защитата на Канада Анита Ананд.

" Обектът е летял на височина почти 40 000 фута /12 000 метра, бел.р./, нелегално е навлязъл в канадското въздушно пространство и е представлявал основателна опасност за сигурността на цивилните полети ", съобщи Ананд пред кореспонденти.

Трюдо съобщи, че канадските сили в Юкон " в този момент ще възстановят и проучват останките на обекта ".

Той съобщи, че е разговарял с президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на последното нахлуване. Ананд добави, че е разговаряла и с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

В сряда Съединените щати обявиха, че хипотетичните китайски шпионски балони като този, който смъкнаха на 4 февруари, са част от " флотилия ", която е обхванала пет континента. НАТО също изрази угриженост.

Ананд обаче съобщи, че " сега не би било рационално да злоупотребявам с произхода на обекта ".

Американски и канадски изтребители са летели дружно, с цел да се оправят с обекта в събота, оповестиха Министерството на защитата на Съединени американски щати и Ананд.

" Президентът Байдън упълномощи американските изтребители, придадени към NORAD, да работят дружно с Канада за свалянето на обекта над Северна Канада през днешния ден ", съобщи представителят на Пентагона Пат Райдър.

По думите му изтребител F-22 е изстрелял ракета AIM-9X, която е свалила обекта.

Белият дом заяви, че Байдън и Трюдо са разговаряли в събота и са " похвалили мощното и дейно партньорство на NORAD и Северното командване на Съединени американски щати и са се договорили да продължат тясната си съгласуваност за разкриване, следене и отбрана на нашето въздушно пространство ".

В петък изтребители смъкнаха различен обект край северното крайбрежие на американския щат, покрай село Дедхорс.

Операциите по търсене и добиване на останките от този обект продължиха и в събота, само че бяха затруднени от арктическия " леден вятър, снега и лимитираната дневна светлина ", се споделя в изказване на Северното командване

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР