Американски изследователи са открили доказателства за мащабен космически катаклизъм преди

...
Американски изследователи са открили доказателства за мащабен космически катаклизъм преди
Коментари Харесай

Рогатата змия, Небесната пантера: комета погубила древни индианци

Американски откриватели са разкрили доказателства за огромен галактически прелом преди 1500 години, когато гърмеж на комета над Северна Америка е довела до рухването на античната индианска просвета Хоупуел. Това изобретение може да провокира по-голям интерес във връзка с това, по какъв начин галактическите събития може да са повлияли на живота на праисторическите хора по целия свят.

Бързият крах на в миналото процъфтяващата индианска просвета Хоупуел преди към 1500 години може да се дължи на рухването на парчета от близка до Земята комета, която се взривила и се разпаднала в небето над Северна Америка, опустошавайки горите и селата на индианците. Изследователи от университета в Синсинати са разкрили доказателства за този галактически прелом в 11 свързани с културата Хоупуел археологически обекта в региона на долината на Охайо в три американски щата. Статия за тях е оповестена в списание Scientific Reports.
Най-плашещите и странни заболявания от предишното
В човешката история има доста ужасни заболявания и епидемии. Черна чума, едра шарка, инфлуенца, туберкулоза - всички те са били същинско не...
Прочети повече
Прелетялата през атмосферата на земята комета не е породила огромен кратер, само че е оставила след себе си доста парчета. Археолозите разкрили някои от тях и открили времето на това събитие благодарение на радиовъглеродно и типологично датиране. Взривът във въздуха е засегнал територия, по-голяма от Ню Джърси, причинявайки пожари на повърхност от 24 кв. км някъде сред 252 и 383 година сл.Хр.

Това съответствува с интервала, когато китайски астрономи са следили и документирали 69 близки до Земята комети, до момента в който коренните поданици са запазили единствено устни предания за тези събития.

Учените означават извънредно висока централизация и многообразие от метеорно вещество в културните обекти на Хоупуел спрямо други времеви диапазони. Фрагментите от астероиди са разпознати по присъщи следи от иридий и платина, които съдържат, и като цяло рядко се срещат в земни условия. Открит е и пласт дървесен въглен, което демонстрира, че регионът е бил изложен на огън и мощна топлота.

В своята лаборатория водещият създател Кенет Танкърсли, професор по антропология в Университета в Синсинати, съхранява резервоар с дребни астероиди, събрани от тези места. На стоянки на Хоупуел били открити разнообразни астероиди, в това число каменни, по този начин наречените паласити - получили името си от Паласово желязо – 700-килограмов пай, открит през 1749 година покрай град Красноярск и разказан през 1773 година от съветския учен Петер Палас.
Как Съюз на съветските социалистически републики сътвори войскова част от екстрасенси и до какво докара това
В Съюз на съветските социалистически републики няколко пъти се опитвали да слагат екстрасензорното усещане в услуга на страната. Това не било инцидентно: да научиш всички т...
Прочети повече
„ Тези микрометеорити имат присъщ химичен състав. При гърмежи на метеорити и комети огромен брой редки детайли като платина падат на земята, изяснява проф. Танкърсли. - Проблемът е в това, че платината може да се среща също тук-там с вулканични изригвания. Затова търсим различен необичаен детайл, който съпътства галактическите катаклизми и се намира съвсем извънредно в метеоритни кратери – иридий. И ние фактически открихме нараснали концентрации както на иридий, по този начин и на платина. “

Индианците Хоупуел събирали астероиди и извличали от тях ковък метал, който по-късно бил употребен при производството на бижута и музикални принадлежности, наречени панфлейти.

Освен материални доказателства са се съхранили и устни предания, чието авторство се приписва на индианците от изчезналата просвета Хоупуел. А близо до епицентъра на въздушната детонация се срещат грандиозни земни уреди и могила под формата на комета. Различни алгонкински и ирокезски племена, потомци на индианците Хоупуел, дълго помнили бедствието, сполетяло Земята, споделя Танкърсли, който самият е радикален индианец.

„ Удивително е, че при другите племена са се съхранили сходни истории за това събитие - споделя той. - И по този начин, хората от Маями описват за Рогатата змия, която лети през небето и хвърля камъни на земята, преди да падне в реката. Когато видите комета да лети във въздуха, тя ще наподобява на огромна змия. Индианците Шоуни почитат Небесната пантера, унищожила горите. Хората в Отава приказват за ден, когато Слънцето паднало от небето. Когато комета попадне в термосферата (външния пласт на атмосферата, който заобикаля мезосферата), тя се взривява като нуклеарна бомба. “
ТОП 10 на магическите ордени и секрети общества
Кой не би желал да бъде вълшебник, кадърен да прави заклинания и да владее естествените сили? Хората се интересуват от магическата мощ...
Прочети повече
Уиандотите (оцелелите хурони) описват за мрачен облак, който се движел по небето и бил погубен от огнена стрела, прибавя Танкърсли. Рогатата змия е показана в митологията на доста индиански нации - това е тип северноамерикански змей, обвързван със силите на водата, дъжда, светкавиците или гръмотевиците.

Това е доста сходно на описанията на Тунгуския феномен от 1908 година, давани от жителите на сибирската тайга в Русия, споделя Танкърсли.

Според най-разпространената версия това е бил гърмеж на комета над рядко обитаема околност, който съборил гора на голяма повърхност от 2000 кв. км, а прозорците на къщите били избити в радиус до 200 км. Очевидци съобщавали, че са видели огнено кълбо със синкава светлина, движещо се по небето, съвсем толкоз блестящо като Слънцето. След това последвали гърмеж и тон, сходен на артилерийски залп. Мощната ударна вълна чупела прозорци на стотици километри от епицентъра и поваляла хората.

Професорът по биология в Университета на Синсинати и съавтор на гореспоменатата публикация Дейвид Ленц е уверен, че оживелите от въздушния гърмеж и последвалите пожари биха видели унищожен пейзаж: „ Изглежда, това събитие е предизвикало съществени вреди на селското стопанство. Хората от това време не са имали подобаващи способи за предпазване на царевицата за дълго време. Загубата на една или две реколти е заплашвала с всеобщо злополучие. "
Астрономите разкриха вековна загадка на зелените комети
Австралийски и американски учени са удостоверили в лабораторни условия дългогодишна догадка, обясняваща за какво комети със зелена кома може...
Прочети повече
И в случай че детонацията беше съборила дърветата, както в Русия, тогава локалните поданици щяха да се разделят с ореховите дървета, от които получавали гръцки орех и хикори - добър източник на храна през зимата. „ Когато реколтата ви от царевица почине, тогава би трябвало да се надявате на реколтата от тези дървета. Ако всички те бяха унищожени, щеше да се развихри същинско злополучие “, споделя Ленц.

Учените от Калифорнийския университет (UCLA) са провели проучвания със сканиращ електронен микроскоп и енергодисперсионна рентгенова спектрометрия на проби от седименти. Масспектрометрия на фрагменти от непокътнатото вещество била осъществена и в Центъра за приложни изотопни проучвания към Университета на Джорджия, а Геоложката работа на Съединени американски щати направила разбор на постоянните въглеродни изотопи в предоставените мостри.

Изследователите също по този начин са изследвали пъстър прашец, уловен в седиментите, с цел да схванат по какъв начин гърмежът на кометата може да е изменил ботаническия пейзаж на долината на река Охайо. Съавторът Стивън Майърс, приключил геология в UCLA, споделя, че тяхното изобретение може да провокира по-голям интерес във връзка с това, по какъв начин галактическите събития са засегнали праисторическите хора по целия свят.

 
Древните хора разбирали от пространствено обмисляне
Преди към 170 хиляди години античните хора към този момент са могли да изберат най-хубавото място за огнището в своята пещера. Разположението му п...
Прочети повече
Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР