Американски инженери са създали устройство с форма на шапка, което

...
Американски инженери са създали устройство с форма на шапка, което
Коментари Харесай

Шапката за четене на мисли от Хари Потър вече е реалност

Американски инженери са основали устройство с форма на шапка, което разчита облиците, за които човек мисли.

 © БГНЕС
Учени от Масачузетския софтуерен институт се въодушевили от книгите за Хари Потър при основаването на устройството. Първоначално шапката, употребявайки електроенцефалография, записва мозъчната активност. След това проучва данните, употребявайки невронната мрежа. Като краен резултат посредством обвързван високоговорител се озвучава облика, който въображаемо си показва човек.

Шапката от книгата „ Хари Потър и философския камък “ чете мислите на хората и реагира на тях. Устройството на учените Пати Мейс и Наталия Космина работи по сходен метод, „ улавяйки мисли ” с електроенцефалограф с 14 електрода. Невронната мрежа е построена благодарение на мощен логаритъм за вярно различаване на моделите на мозъчната активност, написа Бостън Глоуб.

Създателите на шапката имат намерение да я употребяват, с цел да покачат самочувствието на децата в учебна възраст. Те разчитат, че децата ще се доверяват на „ разбиращата го “ шапка и на спомагателните рекомендации, изказани от името на „ магическото ” устройство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР