Американски и корейски учени откриха, че хепаринът, който е в

...
Американски и корейски учени откриха, че хепаринът, който е в
Коментари Харесай

Екстакт от водорасли удря COVID по-успешно от Ремдесивир

Американски и корейски учени откриха, че хепаринът, който е в състава на морските водорасли, блокира новия ковид по-добре от Ремдесивир, главното лекарство за COVID-19, употребявано в Съединени американски щати, съобщи БГНЕС. Резултатите от проучването са оповестени в списанието „ Cell Discovery “.
За да влезе в човешка клетка, вирусът SARS-CoV-2 би трябвало да закачи шиповете на протеина си върху повърхността на ACE2 рецептора. Но към вируса може да се насочи молекула-примамка със същата форма и тя ще се свърже с него и по-късно, попадайки в капан, без опция за репликация, в последна сметка ще го унищожи. 
Американски учени от Центъра за биотехнологии и интердисциплинарни проучвания в Политехническия институт „ Ренселър “ към този момент са тествали сходен способ за обезвреждане на денга, зика и грип А. Сега, дружно с сътрудниците им от корейския Изследователски институт за биологични науки и биотехнологии, те вземат решение да тестват този метод против новия ковид. 
" Ние се учим да блокираме вирусната зараза. Нуждаем се от тези познания, в случай че желаеме бързо да се изправяме против пандемиите ", съобщи ръководителят на научните проучвания Джонатан Дордик, професор по химическо и биологично инженерство, представен от БГНЕС. По думите му, " действителността е такава - нямаме положителни антивирусни медикаменти. За да се предпазим от бъдещи пандемии, се нуждаем от боеприпас от подходи, с които можем бързо да се приспособяваме към появяващите се вируси. "  
Изследователите разкрили обещаваща съгласуемост с хепарина, прочут антикоагулант. 
Учените са тествали антивирусната интензивност на органични субстанции, извлечени от морски водорасли - три разновидността на хепарин и два типа фукоидан. Всичките пет съединения са дълги вериги от молекули на захарта, известни като сулфатирани хетерополизахариди. 
При клетъчните проучвания екстрактът от морски водорасли доста надминал Ремедесивир по антивирусен резултат . Основната роля в инхибирането на инфекцията играе хепаринът, необятно употребен разредител на кръвта. Тестът не посочил клетъчна токсичност на нито едно от съединенията, даже при най-високите концентрации. 
„ Интересуваме се от нов метод за битка с инфекцията “, изяснява различен представен от организацията създател на проучването, Робърт Линхард, професор по химия и химическа биология в „ Ренселър “. „ Понастоящем се счита, че инфекцията от COVID-19 стартира в носа и всяко от тези субстанции би могло да образува основата на антивирусен спрей за нос . Това би било метод за лекуване на инфекцията в ранен стадий или даже за попречване ". 
Друга форма на екстракта от водорасли, употребен също и за лекуване на евентуална стомашно-чревна зараза, съгласно учените, могат да бъдат таблетки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР