Американски и китайски компании подписаха днес редица сделки на обща

...
Американски и китайски компании подписаха днес редица сделки на обща
Коментари Харесай

Сделки за $9 милиарда само за загрявка преди срещата Тръмп - Цзинпин

Американски и китайски компании подписаха през днешния ден редица покупко-продажби на обща стойност 9 милиарда $ по време на визитата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Китай.

Към този миг двете страни оповестяват за 19 подписани договори в областта на авиацията, високите технологии и други области. Една от покупко-продажбите е да вземем за пример за закупуването от китайския колос в интернет търговията JD.com на американски продоволствени артикули на стойност 2 милиарда $.

Пристигналият през днешния ден в Пекин американски президент се съпровожда от представители на 30 огромни корпорации.

По думите на зам.-председателя на държавния съвет на КНР Ван Ян, представен от Франс прес, тези контракти са били " единствено загрявка преди този момент, което следва " по време на диалозите сред президента Тръмп и китайския му сътрудник Си Цзинпин. Очаква се да се сключат крупни покупко-продажби за американски импорт на природен газ и соя, да вземем за пример.

Една от задачите за пътуването на Тръмп до Пекин е подобряването на комерсиалните връзки сред двете страни. " Премахването на несъответствието в търговията сред Съединени американски щати и Китай ще бъде централна тематика на полемиките сред президента Тръмп и ръководителя Си Цзинпин ", съобщи пред AFP министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос.

" Икономическите покупко-продажби се явяват значим слой на двустранните връзки ", уточни от своя страна Ван Ян, добавяйки, че подписаните съглашения ще спомогнат за тяхната стабилизация.

Посещението на Доналд Тръмп в Китай ще продължи до 10 ноември. Очаква се съществена тематика на диалозите, с изключение на двустранната търговия, да бъдат проблемите към напрежението на Корейския полуостров.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР