Американски федерален съдия в Калифорния постанови, че Facebook ще трябва

...
Американски федерален съдия в Калифорния постанови, че Facebook ще трябва
Коментари Харесай

Подгониха Facebook за приложението за разпознаване на лица по снимки

Американски федерален арбитър в Калифорния постанови, че Фейсбук ще би трябвало да се изправи против обвиняванията в нарушаване на поверителността на потребителите, във връзка потреблението на приложение за различаване на лица по техните фотоси без експлицитното им единодушие. Обвинението против обществената мрежа е следващото в абсурда с неправилното потребление на данни на 87 милиона консуматори преди президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, съобщи БГНЕС.

Приложението за различаване на лица, основано през 2010 година, разпознава хора по фотосите им, качени в мрежата - функционалност, която съгласно обвинителите, нарушава закона за отбрана на биометричната цялост на персоналния живот.

Говорителят на Фейсбук заяви за Агенция Франс Прес, че потреблението на приложението е с транспарантни условия от самото му основаване и разрешава на потребителите да го изключат и да се предпазят от това да бъдат разпознати. Освен това, твърди той, информация за консуматори може да се получи и от други места отвън Фейсбук.

Директорът по ръководство на продуктите, Дейвид Бейкър съобщи: " Когато посещавате обещано приложение, може да се получи информация за вас, даже в случай че по-късно сте излезли от уеб страницата и нямате основан профил ". Той акцентира, че практиката е необятно публикувана и компании като Google и Туитър вършат същото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР