Американски федерален регулаторен орган потвърди днес, че катастрофа на камион

...
Американски федерален регулаторен орган потвърди днес, че катастрофа на камион
Коментари Харесай

Жертви и евакуация в щата Илинойс след катастрофа с камион и изтичане на амоняк

Американски федерален регулаторен орган удостовери през днешния ден, че злополука на камион полуремарке, пренасящ токсично вещество, в централната част на щата Илинойс, е довела до " голям брой смъртни случаи ". Имало е и обособяване на рискови субстанции във въздуха, поради което е подхваната евакуация на жителите в региона, съобщи Асошиейтед прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Националния съвет за транспортна сигурност проверява случая, станал покрай Тютополис, заяви говорителката на съвета Дженифър Габрис.

Пожарникари, служители на реда и други спасители, работили на мястото нощес, през днешния ден към момента бяха там, пробвайки се да овладеят облака от изсъхнал амоняк, който се отделяше от преобърнатата цистерна, отбелязва АП.

" Имаме доста смели пожарникари, незабавни медици, експерти по рискови субстанции, служители на реда, които работят на това място сега ", съобщи на конференция през днешния ден шерифът на окръг Ефингам Пол Кюнс.

Властите не оповестяват какъв брой души са починали или са били ранени.

" Със страдание би трябвало да оповестя, че имаме няколко смъртни случая, само че не разполагам с данни за точния им брой ", сподели Кюнс.

Говорителката на щатската полиция Мелани Арнолд съобщи, че управляващите в началото са считали, че има петима починали, само че тази информация се е оказала прибързана заради първичното комплициране. Арнолд сподели, че вследствие на злополуката се е образувал облак от изсъхнал амоняк на пътното платно и изискванията са били доста рискови, тъй че се е наложило спасителите да изчакат.

Началникът на противопожарната работа Тим Макмахън заяви, че цистерната е почнала да изтича, откакто се е преобърнала в канавката. Властите към момента не разрешават на колите да се движат в този регион. Евакуирани са жителите в радиус от километър и половина от случая. Тютополис е с население от към 1600 души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР