Американски диетолози назоваха продукти, които могат да помогнат в борбата

...
Американски диетолози назоваха продукти, които могат да помогнат в борбата
Коментари Харесай

Диетолози посочиха продуктите срещу високо кръвно

Американски диетолози назоваха артикули, които могат да оказват помощ в битката с високото кръвно налягане, съобщи Eat This, Not That! (ETNT - " Яж това, а не това! " ).

Диетоложката Триста Бест споделя, че спанакът, къдравото зеле и бобът са изключително положителни за хора с високо кръвно налягане. Съдържащият се в тях магнезият усилва производството на азотен оксид в организма, който отпуска кръвоносните съдове и възстановява притока на кръв.

Според Джанет Коулман друга храна, която е добра за намаление на кръвното налягане, е мазната риба. Благодарение на омега-3 мастните киселини, риби като сьомга или скумрия усъвършенства сърдечната функционалност. Проучване в Journal of Nutrition откри, че яденето на сьомга три пъти седмично може да намали кръвното налягане.

Коулман също предлага да се употребява прясно и кисело мляко. „ Млеката са богати на протеини и калций, които са от значително значение за здравето на костите. Но те съдържат и калий, който оказва помощ за намаление на кръвното налягане ”, сподели лекарят.

Според диетоложката Рейчъл Файн, авокадото е доста потребно и за нормализиране на кръвното налягане заради огромното количество калий. „ Калият работи като магнезий: отпуска кръвоносните съдове и обезпечава по-свободен кръвен поток “, твърди тя и добави, че бананите също са богати на калий и могат да бъдат потребни в битката с високото кръвно налягане.

Освен това специалистите цитират изследване в списанието Experimental and Therapeutic Medicine, което допуска, че чесънът също може да понижи кръвното налягане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР