Американски анализатори заявиха, че на спътникови снимки се виждат строителни

...
Американски анализатори заявиха, че на спътникови снимки се виждат строителни
Коментари Харесай

На ядрения полигон Пунгери“ в Северна Корея отново се строи

Американски анализатори обявиха, че на сателитни фотоси се виждат строителни работи на полигона за нуклеарни тествания " Пунгери " в Северна Корея, който е затворен през 2018 година заяви VoA.

Уточнява се, че става фотосите, получени в петък, демонстрират ранни признаци за създаване на нова сград а, ремонт на друга и предмети, които евентуално са дървен материал.

" Строителните и ремонтните работи повишават, че Северна Корея е взела някакво решение за статута на полигона. " - се споделя в изказване на калифорнийския Център за проучвания в региона на неразпространението на нуклеарните оръжия " Джеймс Мартин " (CNS).

" Пунгери " беше закрит , откакто Северна Корея разгласи мораториум върху тестванията на нуклеарни оръжия през 2018 година Лидерът на страната Ким Чен Ун обаче съобщи, че към този момент не се счита за зает с този мораториум, защото договарянията за денуклеаризация са влезнали в задънена улица.

След деветия опит на Северна Корея с балистична ракета през тази година Съветът за национална сигурност на Южна Корея съобщи, че още по-внимателно ще следи нуклеарните и ракетните обекти на северната си съседка, в това число главния й нуклеарен реактор в Йонбьон и полигона за тествания на нуклеарни оръжия " Пунгери ".
 Северна Корея изстреля нова балистична ракета
Северна Корея изстреля нова балистична ракета

Северна Корея организира деветия си тест на оръжия от началото на годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР