Американската видеоплатформа Ютюб промени правилата си и взе мерки за

...
Американската видеоплатформа Ютюб промени правилата си и взе мерки за
Коментари Харесай

Ютюб забрани клипове със съдържание, подтикващо към насилие и опасни действия

Американската видеоплатформа " Ютюб " промени разпоредбите си и взе ограничения за по-ефикасна битка против клиповете с рискови провокации, като гълтане на капсула прахуляк за пране или шофиране със завързани очи, съобщи Франс прес.

Популярната измежду подрастващите обществена мрежа забрани качването на видеоматериали със " наличие, подтикващо към принуждение и рискови дейности ". " Ютюб " посвети специфичен раздел на разпоредбите за прилагане, защото клипчета с провокации и фарсове от години се популяризират посредством " Ютюб " или други платформи, написа Канал3.бг.

" Ютюб " даде образец за сходен жанр клипове. Това са по този начин наречените " Предизвикателство на огъня " (пръскане със запалителен аерозол против огън) и " Предизвикателство на капсулите " Тайд " (поглъщане на капсула перилен препарат), излагащи доста младежи на риск от тежко изгаряне или отравяне.

Неотдавна филмът " Кутия за птици " на мултимедийната компания " Нетфликс " накара доста фенове на сходни провокации да снимат по какъв начин правят всевъзможен тип действия със завързани очи, както героите от кино лентата.

" " Ютюб " съдържа доста известни клипове с провокации и смешки, само че би трябвало да сме сигурни, че смешното и занимателното не минава границите и не става рисково ", се споделя в формалния конгрес " Ютюб хелп ", с инструкции и помощ на основателите на видеосъдържание.

Платформата осъвремени своите правила, " с цел да бъде ясно, че забраняваме провокациите, които заплашват здравето и живота на потребителите ", се споделя още в същата графа на " Ютюб ".

Притежаваната от Google платформа даде период от два месеца на основателите на клипове да се приспособят към новите правила.

Подобно на други обществени мрежи и платформи в интернет, " Ютюб " се стреми да покаже, че се бори против проблематичното видеосъдържание.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР