Американската верига за бързо хранене Burger King съобщи, че ще

...
Американската верига за бързо хранене Burger King съобщи, че ще
Коментари Харесай

Партньорът на Burger King в Русия отказва да прекрати дейността си

Американската верига за бързо хранене Burger King заяви, че ще продаде своя 15-процентов дял в съветския си бизнес, само че изясни, че не може законно да спре интервенциите в страната незабавно, съобщи Си Ен Би Си.

Собственикът на веригата Restaurant Brands International заяви предходната седмица, че прекратява корпоративната поддържка за над 800-те си ресторанта в Русия в отговор на продължаващата офанзива на Кремъл против Украйна. Това значи, че компанията няма да утвърждава допълните по-нататъшни вложения или разширение на съветския пазар, както и че слага на пауза своите интервенции, маркетинг и доставки в страната.

Международният президент на компанията Дейвид Шиър изложи в отворено писмо до чиновниците в четвъртък, че структурата на съветския бизнес на компанията пречи на способността на RBI да затвори заведенията за хранене в страната – нещо, което направиха някои от нейните съперници.

„ Искаме ли неотложно да спрем всички интервенции на Burger King в Русия? Да, желаеме. Можем ли да го създадем през днешния ден? Не, не можем ", сподели Шиър.

Burger King навлезе на пазара в Русия посредством взаимно дружество с предприемача Александър Колобов, Investment Capital Ukraine и VTB Capital, която бе наранена от глобите на Съединени американски щати като филиал на огромна съветска банка.

Шиър сподели, че веригата се е свързала с Колобов, който е виновен за ежедневните интервенции и надзора на съветските местоположения, и е „ изискала прекъсването на активността на ресторант Burger King в Русия “. Колобов отхвърли.

Burger King има 15% дял в взаимното дружество и нито един от сътрудниците няма мажоритарен дял. Според Шиър, Burger King не може неотложно да затвори бизнеса самичък.

„ Няма законови клаузи, които да ни разрешават едностранно да променим контракта или да разреши на някой от сътрудниците да се откаже или изцяло да анулира съглашението “, сподели Шиър.

Шиър сподели, че е почнала процеса по деинвестиция  в взаимното дружество, само че добави, че това ще отнеме известно време заради изискванията на съглашението.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР