Американската верига магазини за домакински уреди, електроника и съпътстващи продукти

...
Американската верига магазини за домакински уреди, електроника и съпътстващи продукти
Коментари Харесай

Краят на една епоха: американската верига Best Buy ще спре да продава DVD и Blu-Ray дискове през 2024 г.

Американската верига магазини за домашен уреди, електроника и съпътстващи артикули Best Buy разгласи желанието си последователно да приключи продажбите на DVD и Blu-Ray дискове. Този ход е още един явен знак, че ерата на филмите, сериалите и предаванията на физически притежател е към своя край.

Говорител на Best Buy удостовери пред Variety желанието на компанията да спре продажбата на физически носители, защото през днешния ден онлайн-видеото се трансформира в преобладаващо решение. „ Заявявайки очевидното, през днешния ден гледаме филми и телевизионни излъчвания по друг метод, в сравнение с преди десетилетия. Тази смяна ще освободи пространство и благоприятни условия за нас да предлагаме нови и новаторски технологии, които потребителите да откриват, изследват и да се любуват “ — сподели ритейлърът. Според изданието Digital Bits, Best Buy към края на първото тримесечие на 2024 година дефинитивно ще спре продажбата на дискове — те ще изчезнат от онлайн-магазина и комерсиалните обекти. Американските консуматори към този момент са почнали да виждат, че асортиментът от DVD и Blu-ray дискове в магазините в цялата страна е почнал да се свива.

Решението на Best Buy демонстрира, че потребителските желания се трансформират и стрийминг услугите най-сетне завладяват обичайните решения. Наскоро стана известно, че Netflix, която беше учредена като услуга за отдаване чартърен на дискове през 1997 година и стартира да стриймва доста по-късно, също изостави наемането на DVD по пощата. Като цяло, тази компания евентуално знае по-добре от другите мащаба на растящата известност на стрийминговите услуги и спада в търсенето на дискове.

Очевидно, по-голямата част от филмите и телевизионните сериали ще стартират да се гледат единствено в стрийминг-платформите. И има освен това от това: предходната година няколко огромни стриймъри изтеглиха голям брой заглавия от библиотеките си, с цел да спестят от лицензионни такси.

Американците към момента могат да купуват DVD и Blu-Ray от Amazon, Walmart и Target. И Best Buy през идния празничен сезон ще продължи да продава DVD-та с филми, телевизионни сериали и излъчвания, само че компанията въобще не възнамерява да изостави игрите на физически носители.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР