Американската верига кафенета Starbucks планира отварянето на цели 1000 магазина

...
Американската верига кафенета Starbucks планира отварянето на цели 1000 магазина
Коментари Харесай

Най-голямата верига кафенета в света планира 1000 нови обекта в обичащата чай Индия

Американската верига кафенета Starbucks възнамерява отварянето на цели 1000 магазина в Индия до 2028 година. Стратегията на компанията е нов обект на всеки три дни през идващите четири години, оповестява CNN Business. Търсенето на кафе в най-бързо разрастващата се огромна стопанска система в света, която обичайно избира чай, се усилва от ден на ден.

За да реализира задачата си компанията ще се концентрира върху отварянето на кафенета в по-малките градове и ще удвои работната си мощ в страната до 8600 души, се споделя в изказване на веригата. 
 Бизнесът на Starbucks в Китай процъфтява, само че продажбите към момента са разочароващи
Бизнесът на Starbucks в Китай процъфтява, само че продажбите към момента са разочароващи

Вторият максимален пазар за кафе колоса може да я изстреля напред

В момента Starbucks има 390 магазина в Индия, където развива бизнес повече от 11 години посредством 50% взаимно дружество с Tata Consumer Products - звено на един от най-известните конгломерати в Индия. Първата ѝ локация е Мумбай, където открива магазин на две равнища, обзаведен с локални мебели и декориран с изображения на метрополията.

Освен нормалната гама лате и фрапучино, Starbucks предлага и питиета, които назовава " въодушевени от Индия ", в това число кафе с филтър от Южна Индия и масала чай, примес от подсладен млечен чай и подправки.
 Снимка 376997
Източник:

Докато доста индийци към момента стартират деня си с димяща чаша чай, апетитът за кафе пораства, като локалните и интернационалните вериги се развъждат в цялата страна. По време на посещаване в Индия основният изпълнителен шеф на Starbucks Лаксман Нарасимхан сподели, че " страната се е трансформирала в един от най-бързо разрастващите се пазари на Starbucks в света ".

Южноазиатската нация с възходящата си междинна класа се трансформира в основен пазар за западните компании, изключително във време, когато Китай се бори с редица стопански проблеми, в това число приглушено потребителско търсене. Въпреки забавянето в Китай обаче, страната към момента е най-големият и най-бързо разрастващ се чуждестранен пазар на Starbucks. Гигантът за кафе питиета възнамерява да разполага с 9 000 магазина в Китай до 2025 година по отношение на 6 500 сега.

Миналата година Starbucks наля повече от $200 милиона в нова фабрика в източната част на Китай. По време на нейното разкриване през септември компанията съобщи, че това е най-голямата инвестиция, която в миналото е правила за център за произвеждане и разпространяване на кафе отвън Съединени американски щати.
 Starbucks ще си има
Starbucks ще си има " близнак " в Москва: съвсем идентична верига кафенета заменя колосът в страната

Менюто ще познато на всеки клиент на Starbucks
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР