Американската противоракетна отбрана прехвана пет ракети, изстреляни по летището в

...
Американската противоракетна отбрана прехвана пет ракети, изстреляни по летището в
Коментари Харесай

Американските войници в Афганистан бяха подложени на ракетен обстрел

Американската противоракетна защита прехвана пет ракети, изстреляни по летището в Кабул, заяви формален представител на Съединени американски щати. На този декор Вашингтон бърза да приключи изтеглянето си от Афганистан и да постави завършек на най-дългата си война, отбелязва Ройтерс.

Афганистански медии оповестиха, че ракетната офанзива е осъществена от каросерията на автомобил. Осведомителната организация Пажвок заяви, че няколко ракети са блъснали разнообразни елементи на афганистанската столица.

Неназованият американски формален представител съобщи пред Ройтерс, че по първични данни няма потърпевши военнослужещи на Съединени американски щати.

Белият дом заяви, че президентът Джо Байдън, откакто е бил осведомен за нападението, е удостоверил заповедта си към командирите да бъде направено " всичко належащо за гарантиране на сигурността на американските сили на място ". Президентът беше осведомен, че работата на летището не е нарушена и продължава, добави американското президентство.

След като изтеглиха към 114 000 души, в това число непознати жители и афганистанци в риск, при интервенция, почнала ден преди на 15 август талибаните да завладяват Кабул, Съединени американски щати и съдружниците им се готвят да завършат изтеглянето си до уговорения с радикалните ислямисти краен период, т.е. до на следващия ден.

През уикенда броят на американските военни на летището е намалял до под 4000. Заминаването им стана още по-належащо след самоубийствения атентат на " Ислямска страна " в четвъртък пред едни от входовете на летището, при който починаха десетки афганистанци и 13 военнослужещи на Съединени американски щати.

Вчера при удар на американски безпилотен аероплан беше погубен нападател самоубиец в автомобил, който се готвел да нападна летището от името на " Ислямска държава-Хорасан ", локален клон на " Ислямска страна ", който е зложелател както на Запада, по този начин и на талибаните.

Американското Централно командване заяви, че проверява известията за цивилни жертви при удара. " Знаем, че вследствие на унищожаването на автомобила е имало мощни следващи гърмежи, а това подсказва, че в него е имало доста количество експлозив, който може да е взел спомагателни жертви ", съобщи то.
При офанзивата с дрона са починали седем души, сподели през днешния ден пред китайската държавна телевизия представителят на талибаните Забиулла Муджахид и разкритикува подхванатите от Съединени американски щати дейности на непозната територия като противозаконни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР