Американската политическа система вади една основна ценност - победата. Важно

...
Американската политическа система вади една основна ценност - победата. Важно
Коментари Харесай

Политолог: В САЩ е важно да победиш, дори и да е по грозен начин

„ Американската политическа система вади една съществена полезност - успеха. Важно е да има победа, тя може и да е грозна. Но не е значимо да има консенсус. Американският вид мажоритарна система води до изостряне на политическата конкуренция до степен, до която радикализирани малцинства да взимат властта “. Това сподели политологът Димитър Аврамов.
Според него, в случай че демократите задвижат импийчмънт на президента Доналд Тръмп, това ще е политическа неточност.
„ Основната цел на Джо Байдън е да сплоти една извънредно разединена нация... Президентът Тръмп си отива. Ако той си отиде с импийчмънт, това ще ускори възможностите на тръмписткото придвижване да обмисли отцепването от Републиканската партия. Това разединение ще отслаби американската умерена десница и ще ускори обществения консерватизъм. Ако той се ускори, ще се ускори радикализацията. Това неизбежно връща махалото от другата страна при този вид последователи на демократическата партия, които са болшевики в ленинския смисъл на думата по обществените въпроси... През тази година ще е забавно да се следи по какъв начин Републиканската партия ще се отърси от тръмпизма “.
В предаването „ 12+3 “ Аврамов добави:
„ Мащабни културни, софтуерни и стопански промени се случват в Америка. Това е страна, която движи бързо колелото на обществената смяна. Това може да я превърти напред и бързо да възвърне статута на Съединени американски щати като постоянна страна, и да извади обществото от рецесията “.
 Политолог: Вече би трябвало да мирише на избори Политолог: Вече би трябвало да мирише на избори
" Вече би трябвало да мирише на избори, тъй като в сериозните демокрации избори не се занимават с избори три месеца преди датата им ", разяснява...
По думите на политолога има добра вест за Съединени американски щати:
„ Конгресът на Съединени американски щати е мощен и не би трябвало да се заблуждаваме... Не би трябвало да прекаляваме с крайните оценки и би трябвало да даваме повече доверие на парламентите си, тъй като това са същинските места, където се прави политика и където хората са представлявани. Ако нещо ще държи Америка в обстановка на баланс и в случай че нещо ще успее да превърти колелото, това ще е Конгресът “.
Политологът акцентира, че новият вид водачество зависи от Байдън.
„ Но левите радикали в Демократическата партия, които не са по никакъв начин малко, ще се пробват да прокарват политики, които Белият дом ще би трябвало да въздържа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР