Американската певица и актриса Ариана Гранде спечели наградата Жена на

Американската певица и актриса Ариана Гранде спечели наградата Жена на ...

Билборд удостои с приза Жена на годината Ариана Гранде.

Американската певица и актриса Ариана Гранде спечели наградата "Жена на годината" за 2018 г. на списание Билборд.

Певицата ще получи наградата на 13-та ежегодна церемония на Билборд „Жените в музиката“, която ще се проведе в Ню Йорк на 6 декември.

"Стоейки твърдо зад своите убеждения, тя последователно отстоява себе си и своите решения в свят, който често не е гостоприемен за такива непреклонни млади жени. Тя има кураж, прави най-хубавата музика в кариерата си и напълно заслужава да бъде "Жена на годината", каза вицепрезидентът на Билборд Рос Скарано.

Билборд отбелязва, че Гранде използва влиянието си, за да подкрепя идеи, в които вярва. Певицата се застъпва за ограничаване продажбите на оръжие, равенството между половете, движението срещу насилието над чернокожите. След експлозията на концерта си в Манчестър през 2017 г. певицата спомогна за организирането на благотворителен концерт "One Love Manchester", който събра над 23 милиона долара, за да помогне на жертвите от терористичната атака и техните семейства.

През 2015 г. наградата на Билборд „Жена на годината“ бе присъдена на Лейди Гага, през 2016 г. на Мадона, а през 2017 г. на Селена Гомес.

Билборд е седмично американско списание за музикалната индустрия. По-специално списанието е известно със своите музикални хит-паради и гкласации на най-добрите песни, независимо от жанра. В допълнение, годишната награда на Билборд за най-добри изпълнители е една от най-престижните награди в американската музикална индустрия. /РИА Новости

Източник: dnesplus.bg