Американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) е

...
Американската Национална служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) е
Коментари Харесай

Tesla изтегля 10 хил. електромобила заради заводски дефекти

Американската Национална работа за сигурност на пътното придвижване (NHTSA) е издала наставление на Tesla да отзове за ремонт 9 537 електрическия автомобил от моделите X и Y поради открити фабричен недостатъци на покрива и окачването.

Експертите на NHTSA са открили, че обшивките на покрива на 9 136 екземпляра от Model X, създадени през 2016 година, може да са били залепени без авансово грундиране, което води до риск от изпадане по време на придвижване. От Tesla разясняват, че знаят за казуса от септември и са почнали лично следствие след голям брой недоволства от притежатели на кросоувъра.

Втората част от сервизната акция визира 401 бройки от Model Y, създадени тази година. При тях са открити недобре затегнати шенкелни болтове, което може да докара до откачане на горния челен носач на окачването.

В края на октомври Tesla трябваше да изтегли съвсем 50 000 електрическия автомобил в Китай поради случаи на счупени носачи. Тогава от компанията отхвърлиха да признаят виновност и упрекнаха невнимателни водачи за повредите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР