Американската космическа агенция НАСА разкри данни от пробата от астероида

...
Американската космическа агенция НАСА разкри данни от пробата от астероида
Коментари Харесай

НАСА разкри пробата от астероида Бену, данните са любопитни

Американската галактическа организация НАСА разкри данни от тестът от метеорита Бену, които демонстрират, че градивните детайли на живота на Земята може да са пристигнали от космоса.

Анализът на стерилната проба от метеорита Бену, чиято възраст е над 4,5 милиарда години демонстрира съществуването на вода и огромно количество въглерод, обявиха от НАСА. Това допуска, че животът на Земята може да е зародил, откакто метеорити са доставили неговите градивни детайли.

Пробата от метеорита Бену беше събрана още през 2020 година от галактическия уред Озирис-Рекс, само че дойде на Земята в капсула на 24 септември тази година. Това е най-голямата проба от метеорит, върната на Земята и за учените е самобитна капсула на времето от ранните дни на нашата Слънчева система.

" Първият разбор демонстрира проби, които съдържат обилие от вода под формата на хидратирани глинести минерали, а също и въглерод, както под формата на минерали, по този начин и като органични молекули ", обявиха от американската галактическа организация.

Предстои научните екипи да изследват химичните процеси, развили се върху метеорита, като главната им задача е да бъде тествано дали от градивните детайли на живота са се образували пептиди или вериги от аминокиселини, които образуват протеини.

Учените възнамеряват да продължат с анализите на пробите в идващите две години, а над 70 % от доставения материал от метеорита Бену ще бъде непокътнат за проучвания от бъдещите генерации учени.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР