Американската компания за резервации на къщи и апартаменти Airbnb отчита

...
Американската компания за резервации на къщи и апартаменти Airbnb отчита
Коментари Харесай

Airbnb отчита $1,53 милиарда приходи и все повече резервации на фона на по-високи цени

Американската компания за резервации на къщи и жилища Airbnb регистрира растеж на приходите в първите месеци на годината, оповестяват медиите оттатък океана, цитирайки изказване на компанията. От компанията, която беше доста мощно наранена от пандемията, виждат забележителен растеж на пътуванията както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа - на фона на по-високи цени за настаняване и в същото време по-дълъг престой на туристите в даден парцел чартърен.

В началото на пандемията основаната в Сан Франциско компания беше мощно наранена, след което бизнесът й стартира да се възвръща, защото доста хора започнаха да наемат разнообразни парцели, в които работят отдалечено.
 Airbnb учетвори приходите си
Airbnb учетвори приходите си

Компанията предвижда рекордни продажби през актуалното тримесечие

Тенденцията на растеж се ускорява тази година и поради все по-големитя брой на резервациите, свързани с туризъм. Отново доста парцели се наемат и за работа от разстояние.

" Хората са все по-малко привързани към офиса и към този момент могат да живеят и да работят на всички места ", разяснява основният изпълнителен шеф на Airbnb - Брайън Чески.

Силното търсене на парцели, отдавани чартърен през уеб страницата, естествено увеличи и цените, като междинните цени още през четвъртото тримесечие на предходната година се повишиха с 20%.

Компанията чака по-високите цени и мощното търсене да засилят финансовите резултати за първото тримесечие на 2022 година. Очакваните доходи са в размер сред $1,41 и $1,48 милиарда, което надминава прогнозите на анализаторите, които предвиждаха $1,24 милиарда.

Очаква се резервациите на парцели отдавани чартърен доста да надвишават равнищата от преди пандемията, което ще докара до безспорен връх. Към момента Airbnb регистрира облага от 8 цента на акция и общи доходи от $1,53 милиарда.
 Собственици на парцели заявиха над 4 млн. лв. в Национална агенция за приходите от отдаване чартърен посредством Airbnb
Собственици на парцели заявиха над 4 млн. лв. в Национална агенция за приходите от отдаване чартърен посредством Airbnb

Доходите от туристическата услуга са за интервала 2015 година - 2019 г
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР