Американската компания за онлайн търговия Amazon обяви, че приходите й

...
Американската компания за онлайн търговия Amazon обяви, че приходите й
Коментари Харесай

Amazon печели от пандемията повече от очакваното

Американската компания за онлайн търговия Amazon разгласи, че приходите й през второто тримесечие на годината са се нараснали с 40 на 100 до близо 89 милиарда $, а чистата й облага се е удвоила на 5,2 милиарда $, тъй че компанията наподобява е огромният печеливш от пандемията, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Резултатите, които значително надвишават упованията, бяха приветствани на борсата и цената на акциите на компанията се усили с 5 % в електронната търговия след затварянето на борсата.

Създадохме над 175 000 работни места от март насам и сме на път да създадем 125 000 работни места непрекъснати, означи в официално съобщение шефът на компанията.

Карантинните ограничения поради ковид направиха Amazon още по-популярна и вездесъща в всекидневието на милиони хора. По време на здравната рецесия групата е нараснала потенциала си за доставки със 160 %. Облачната й услуга AWS е генерирала доходи от близо 11 милиарда $, отбелязва Агенция Франс Прес.

През април създателят на международната платформа за електронна търговия Джеф Безос разгласи, че ще влага оперативната облага от 4 милиарда $ от първото тримесечие в битката със здравната рецесия - от обезпечаването на защитни средства до увеличение на заплатите на чиновниците.

За третото тримесечие компанията е планувала 2 милиарда $ разноски, свързани с ковид. Групата чака оперативна облага сред 2 и 5 милиарда $ за актуалното тримесечие, при 3,2 милиарда за същия интервал на предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР