Американската компания за космически туризъм Space Perspective представи тестова капсула

...
Американската компания за космически туризъм Space Perspective представи тестова капсула
Коментари Харесай

За 125 000 $: Най-безопасният, луксозен и отговорен начин да изживеете Космоса!

Американската компания за галактически туризъм Space Perspective показа тестова капсула за своя галактически транспортен съд Neptune, който до 2025 година ще може да транспортира пасажери до самия завършек на Космоса . Капсулата ще излети в първия си безпилотен тестов полет през идващите седмици, с вярата да започва търговски полети през идната година, оповестява английският в. „ Индипендънт “.

Според компанията това ще бъде най-големият човешки галактически транспортен съд с диаметър 4,9 метра и място за осем пасажера и капитан. И за разлика от съперниците Virgin Galactic и Blue Origin, гостите няма да би трябвало да се борят с гравитационните сили или с нулева гравитация. Размерът му също по този начин побира най-големите прозорци, летели в миналото в космоса. Според компанията те са идеални за правене на селфита и гледане на зашеметяващи пейзажи.

В същото време за улеснение на пасажерите се планува образуване на коктейл бар, тоалетна и Wi-Fi. Самото пътешестване ще продължи шест часа. Цената на билета ще бъде 125 000. Space Perspective разказва кораба като „ най-безопасният, луксозен и отговорен начин да изживеете Космоса “.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР