Американската компания Visa се е отказала от придобиването на финтех

...
Американската компания Visa се е отказала от придобиването на финтех
Коментари Харесай

Visa се отказа от придобиването на финтех компанията Plaid

Американската компания Visa се е отказала от придобиването на финтех стартъпа Plaid, откакто Правосъдният департамент на Съединени американски щати е изразил възражения по отношение на договорката за 5,3 милиарда $, съобщи Си Ен Ен.

Visa, която има една от най-големите картови платежни мрежи в света,  представи своята оферта за Plaid преди към година, само че през ноември Департамент по правораздаване подаде правосъден иск за блокиране на договорката поради опасения, че тя може да даде монопол на  пaзapa зa плaщaния c дeбитни ĸapти oнлaйн. В желае се показва още, че Plaid създава нова услуга, която може да бъде конкурентна на бизнеса на Visa.

Главният изпълнителен шеф на Visa Ал Кели разгласи пропадането на договорката с изказване, в което означи, че решението се дължи на „ продължителни и комплицирани правосъдни разногласия ", които ще лишават „ доста време за цялостно разрешаване “.

Кели съобщи още, че в последна сметка Visa е щяла да завоюва правосъдния спор и че опциите, предлагани от на Plaid, не са конкурентни на неговата компания, а „ допълващи “.

Финтех компанията Рlаіd пpeдocтaвя цифрова инфpacтpyĸтypa, свързваща финансовите данни от банковите сметки на консуматори с приложенията, които те употребяват за ръководство на своите пари. Тази инфраструктура се употребява от платформи като Venmo, Coinbase и Expensify.

„ През миналата година станахме очевидци на невиждан растеж на търсенето на услуги, в основата на които седи Plaid. Нашият приоритет е да подкрепим стотиците милиони хора, които през днешния ден разчитат на финтех услугите “, разяснява съоснователят и основен изпълнителен шеф на Plaid Зак Перет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР