Американската компания Уолт Дисти Къмпани е на път да се

...
Американската компания Уолт Дисти Къмпани е на път да се
Коментари Харесай

"Уолт Дисни" купува дял от "21 Сенчъри Фокс" за 60 млрд. долара


Американската компания „ Уолт Дисти Къмпани ” е на път да се снабди с активи от холдинга „ 21 Сенчъри Фокс ” за крупната сума от 60 милиарда $. Това разгласи в сряда вестник „ Уолстрий джърнъл ”, базирайки се на свои източници осведомени със договорката.

Според сведенията на изданието информацията ще бъде публично оповестена и от двете страни в границите на 24 часа.

БГНЕС напомня, че за покупко-продажбата се заприказва още през ноември. Тогава детайлите не бяха доуточнени, само че по предварителни данни основаната и ръководена от Рупърт Мърдок империя цели да продаде филмовите и телевизионните студиа на „ Фокс ” и да насочи медийния си фокус най-вече върху новинарски излъчвания и спорт. В развой на разискване е и бъдещето на огромна част от интервенциите на „ Фокс ”, свързани с интернационалната дистрибуция, както и на притежавания от компанията 39-процентен дял от английската телевизия „ Скай ”.

Както разяснява кино порталът „ Дедлайн ”, договорката за обединение сред „ Фокс ” и „ Дисни ” може и да наподобява на пръв взор шокираща, само че има капацитета да отстрани слабите страни у двете компании. Чрез нея империята на Мърдок ще получи опцията да се концентрира върху телевизионното си разпространяване, локалните си станции, новините и обичаните на рекламодателите спортни стратегии, като в това време се откаже от холдингите си, в лицето на филмовото студио „ Еф Екс Нетуъркс ” (стоящо зад хитови сериали като „ Семейство Симпсън ” и „ Семейният вид ”) и „ Нешънъл Джиографик ”.

„ Дисни ” пък ще завоюва по-голяма интернационална многоплатформена дистрибуция (да не приказваме за активите на телевизионния колос „ Скай ”) и по-богато портфолио. Компанията ще се снабди с опцията да добави „ Х-Мен ” (който сега е под лиценза на филмовото студио на „ Фокс ”) към останалите супергерои на „ Марвел ”, които към този момент има. Според слуховете киногигантът е хвърлил око и на извънредно привлекателния франчайз на Джеймс Камерън – „ Аватар ”. Заедно с тях той ще успее да консолидира властта си в областта на киното и малкия екран и да усили своя боеприпас против „ Нетфликс ”, „ Амазон ” и други свои съперници. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР