Американската компания SpaceX изстреля ракета Falcon 9 с група от

...
Американската компания SpaceX изстреля ракета Falcon 9 с група от
Коментари Харесай

SpaceX изстреля ракета със спътници Starlink

Американската компания SpaceX изстреля ракета Falcon 9 с група от микроспътници Starlink. Изстрелването от космодрума в Кейп Канаверал (Флорида) се състоя в 21:03 ч. локално време. Ракетата притежател ще изведе в ниска околоземна орбита 49 микроспътника.

Преди това първата степен на ракетата е употребена в девет изстрелвания. Служителите на SpaceX имат намерение още веднъж да върнат този детайл от Falcon 9 на Земята. След изстрелването се чака той да се спусне гладко на плаваща платформа в Атлантическия океан в автоматизиран режим. Тази технология разрешава на компанията да понижи разноските при поредни изстрелвания.
Китай разкритикува Илон Мъск поради спътниците му
Китайските консуматори на обществените мрежи подлагаха на критика милиардера Илон Мъск. Причината е, че китайската галактическа станция е била прину...
Прочети повече
Мрежата Starlink е предопределена за обезпечаване на достъп до интернет посредством разполагане на огромен брой галактически апарати с тегло 260 kg. SpaceX пресмята, че изстрелването на общо 11 хиляди спътника и стартирането им в деяние ще коства 10 милиарда $. Компанията твърди, че ще може да обезпечи широколентов интернет със скорост 1 гигабит в секунда, което подхожда на стандарта 5G. Настоящото изстрелване е 36-ото в границите на програмата Starlink, като от май 2019 година SpaceX е изстреляла общо към 2 000 спътника, написа БГНЕС. 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР