Американската компания Рокет Лаб, която понастоящем е световен лидер в

...
Американската компания Рокет Лаб, която понастоящем е световен лидер в
Коментари Харесай

Американската компания Рокет Лаб обяви планове за възвръщаемост на първата степен на ракетата Електрон

Американската компания Рокет Лаб, която понастоящем е международен водач в изстрелването на микроспътници, оповести своите проекти за възвръщаемост на първата степен на ракетата-носител “Електрон ”. Според Рокет Лаб това се постанова, с цел да няма потребност компанията да строи непрекъснато първи степени за всяка една задача.

В компанията се работи по плана за възвръщаемост от края на 2018-та. Програмата ще бъде изпълнена на два стадия. По време на първия стадий екипите ще се опитат да върнат първа степен след нейното приводняване в океана и ще я рециклират. По време на втория стадий степента ще се завръща с парашут и ще бъде прихваната във въздуха чрез хеликоптер. Според Рокет Лаб опитите за връщане на степени ще стартират през 2020-та година.

Фирмата към този момент е подхванала стъпки в посока на възвръщаемостта – по време на последното галактическо изстрелване на 29-ти юни на ракетата са били качени сериозни принадлежности, които са изпратили скъпи данни, нужни за постигането на задачата. Следващият полет е плануван за август и още веднъж ще бъдат качени сходни принадлежности. 

Напомням на читателите, че ракетата “Електрон ” е летяла седем пъти. Шест от тези полети са сполучливи. 

За повече информация: Рокет Лаб

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР