Американската компания Pfizer обяви, че през 2021 г. очаква приходите

...
Американската компания Pfizer обяви, че през 2021 г. очаква приходите
Коментари Харесай

Pfizer прогнозира приходи от 61 милиарда долара заради ваксините

Американската компания Pfizer разгласи, че през 2021 година чака приходите от продажбите на имунизациите против COVID-19, създадени дружно с немския й сътрудник BioNTech, да са сред 59,4 милиарда и 61,4 милиарда $, предава Reuters, представени от " Фокус ". 
Същевременно от компанията допускат, че ще осъществят продажби на стойност 15 милиарда $.
Pfizer e главният снабдител на ваксини за страните от Общността. По-рано Европейската комисия разгласи, че се дистанцира от лабораторията на шведско-британската компания AstraZeneca в тактиката си за имунизиране против COVID-19. Плановете за имунизация на жителите на страните-членки на Общността не престават напред – само че с имунизациите на Pfizer/BioTech и JohnsonJohnson.
Големите закъснения в доставките на препарата на британско-шведската компания за Европейски Съюз провокираха сериозен скандал. Продуктът на AstraZeneca трябваше да се употребява за всеобща имунизация през първото тримесечие на 2021 година, само че компанията не съумя да подсигурява повече от 25% от 100-те милиона дози, които даде обещание на Брюксел. Сега обаче немската лаборатория BioNTek дава обещание да достави спомагателни 75 милиона дози от създадената от Pfizer ваксина за Европейски Съюз през второто тримесечие на годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР