Американската компания Nobu Hospitality, която е частична собственост на актьора

...
Американската компания Nobu Hospitality, която е частична собственост на актьора
Коментари Харесай

Робърт де Ниро ще строи два хотела в България

Американската компания Nobu Hospitality, която е частична благосъстоятелност на артиста Робърт де Ниро, ще отвори два нови първокласни хотела в България, оповестява компанията.

Двата хотела ще бъдат ситуирани в София и във Варна, като ще включват изискани заведения за хранене. Според компанията те ще оставят значима диря на Балканите.

„ Nobu Hotel and Restaurant Sofia ще украси сърцето на една от най-старите столици в Европа, ситуирана в историческата „ Банкерска постройка “ покрай Народния спектакъл „ Иван Вазов “ и заобиколена от бутикови магазини, художествени галерии и съществени исторически забележителности “, показват още от компанията.

Т.нар. „ банкерска постройка “ е издигната през 1912 година на три етажа, като през годините са достроени още два, с което бива изменен и покривният контур.

Към момента има статут на единична архитектурно-строителна и художествена недвижима културна полезност с категория " национално значение " и попада в рамките на Втора предпазена зона на археологическия резерват " Антична Сердика и феодален Средец ".

Проектирана е от арх. Никола Лазаров – едно от най-големите имена и великолепие от архитектурното минало на България, а сега в нея се обитават офиси на разнообразни компании.

Във Варна хотелът ще бъде ситуиран на морския бряг и съгласно компанията „ ще преоформи пейзажа на първокласното гостолюбие във Варна и ще сътвори нов стандарт за преживяване на гостите “.

Nobu Hospitality е основана през 1994 година от Робърт де Ниро, японския готвач и ресторантьор Нобу Мацухиса и американския продуцент Меир Тепер.

Компанията има хотели в Съединени американски щати, Испания, Обединеното кралство, Мексико, Филипините, Мароко, Полша и Гърция. Тя възнамерява разширение към страни като Абу Даби, Египет, Тайланд и Доминиканска република.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР