Американската камара на представителите подкрепи импийчмънта на президента на САЩ

...
Американската камара на представителите подкрепи импийчмънта на президента на САЩ
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Сценарият вече е написан, Тръмп няма да бъде отстранен от Сената

Американската камара на представителите поддържа импийчмънта на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който неотложно порица " омразата " на демократите, написа френският в. " Монд ". Камарата, в която демократите имат болшинство, взе това решение след жлъчни диспути сред двата лагера с непримирими възгледи, отразяващи дълбоките разделения в Америка.

Сега следва Тръмп да бъде съден от Сената, в който болшинство имат републиканците. Те към този момент предизвестиха, че имат твърдото желание да оправдаят президента, отбелязва френското издание.

За разлика от процедурата в Камарата на представителите, където решението за започване на развой се взема с просто болшинство, за отстраняването му от поста е належащо болшинство от две трети от сенаторите, или 67 от общо 100 гласа. Предвид това, че в Сената има единствено 47 демократи и самостоятелни, решението би трябвало да бъде подкрепено от 20 членове на Републиканската партия, което наподобява малко евентуално, акцентира английският в. " Телеграф ".

Ако Тръмп не бъде отхвърлен от поста, което се и чака, ще му предстоят 11 несигурни месеца, до момента в който се бори да бъде избран отново. Няма гаранция обаче, че това ще докара до спад в поддръжката за него. Рейтингът на президента Клинтън, подложен на импийчмънт поради аферата си с Моника Люински, в действителност се увеличи след процеса.

Оттук нататък сюжетът към този момент е написан, отбелязва в. " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция. На процедура е несъмнено, че Тръмп няма да бъде отхвърлен от Сената и ще показа това като оправдателно решение. По малките екрани ще има безкрайни спекулации коя партия печели от това и коя губи. Но в случай че нещата се развиват съгласно нормалното в епохата на Тръмп, всичко това скоро ще се загуби на фона на идната детонация от безпорядък, провокирана от президент, който не може да бъде принуден да се смири или засрами.

Подложеният на импийчмънт Тръмп съобщи, че демократите " вървят към самоубийство " с историческото си решение. Екипът на предизборната му акция възнамерява да ги накара да платят за това на изборите следващата година, отбелязва в. " Вашингтон таймс ".

Говорейки пред свои поддръжници в Мичиган, президентът посочи, че рейтингът му се усъвършенства през последните седмици.

" Неговият модел е серпантина на ескалацията: цялостен с ненавист президент, който беше определен от цялостни с ненавист гласоподаватели и желае да бъде избран отново. Той не може да бъде обуздан - той би трябвало да стигне още по-далеч ", написа консервативният немски в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". " Тръмп знае, и тактиката на ответните му дейности го демонстрира, че (неговите изказвания за) хипотетичен опит за прелом (от страна на демократите) ще подобрят, вместо да понижат, възможностите му да реализира главната си цел (преизбирането) ", предизвестява изданието.

Процесите за импийчмънт против Андрю Джонсън и Бил Клинтън се състояха в повратни моменти от историята на Съединени американски щати. Времето, което докара до появяването на Доналд Тръмп, се оказва още един от тях, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Процеси за импийчмънт нормално стартират в неспокойни времена, когато насъбраното напрежение наподобява води до спор, структурата на обществото и бъдещето наподобяват несигурни. В настоящия миг немислимото е станало рутинно и правила, които в миналото изглеждаха ненарушими, се подлагат на тестване.

Тръмп, с цялата си податливост да предизвиква различия, е изразител на нация, която се разделя на враждуващи лагери и се пробва да дефинира главните полезности на Америка, както се случи по време на така наречен Реконструкция на Юга, във времето на Виетнамската война и абсурда " Уотъргейт ", и при появяването на нова форма на партийни разделения в зората на осведомителната ера, отбелязва в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР