Американската икономика показва първи сигнали на по-сериозно забавяне след излизането

...
Американската икономика показва първи сигнали на по-сериозно забавяне след излизането
Коментари Харесай

Американската икономика става все по-бавна. И икономистите очакват това да се задълбочи

Американската стопанска система демонстрира първи сигнали на по-сериозно закъснение след излизането на релативно песимистични резултати при започване на месеца. Според специалистите тази наклонност освен ще се резервира, само че и ще се задълбочи през идващите месеци.

В проучване на National Association for Business Economics растежът на брутният вътрешен артикул (БВП) на Щатите ще се свие до под 2% за първи път от 2016 година. Предходното изследване на асоциацията предвижда подобен от 2,1%, до момента в който последната прогноза е за растеж от 1,8%.

Въпреки това всички 54 икономисти, присъединили се в анкетата, не считат, че американската стопанска система ще навлезе в криза в кратковременен проект, написа CNN Business.

През предходната седмица Institute for Supply Management излезе с проучване, в което се показва, че индустриалният бранш се е свил за втори следващ месец през септември. Един от показателите, оценяващи растежа на промишлеността, е отчел най-бавния си растеж от юни 2009 година.

Секторът на услугите също се забавя, а спорните данни за пазара на труда повдигат въпроса дали Федералният запас няма още веднъж да пристъпи към разхлабване на паричната политика за стимулиране на растежа.

Все отново някои анализатори подчертават върху това, че резултатите не са чак толкоз притеснителни. Що се отнася до представянето на пазара на труда, през септември заетостта е повишена по-малко от предстоящото, само че американската стопанска система се приближава до рекордни равнища при този индикатор.

Заедно с това тя към момента се намира в интервала на най-дългата агресия в своята история, а просто растежът забавя ритъм. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР