Американската хеви метъл група Металика дари 250 хил. евро на

...
Американската хеви метъл група Металика дари 250 хил. евро на
Коментари Харесай

"Металика" дари 250 хил. евро за румънска педиатрична болница

Американската хеви метъл група " Металика " подари 250 хиляди евро на румънска асоциация, която строи първата в страната педиатрична онкологична болница, оповестиха от екипа на бандата, съобщи " Ройтерс ". Дарението за " Даруиесте виата ", учредена през 2012 година, е било осъществено малко преди разпродадения концерт на бандата в Букурещ в сряда. Това е техен четвърти концерт в страна от Европейския съюз, където се завръщат за първи след 1999 година, припомнят от асоциацията на своята Facebook страница. Парите са дарени посредством неправителствената фондация на групата All Within My Hands, се споделя още в изказването на музикантите.

Строителството на болничното заведение в Букурещ стартира в средата на 2018 година и проектите са тя да е една от няколкото сходни, които следва да бъдат издигнати през идващите към 30 години. Очаква се планът да бъде приключен следващата година, за което оказват помощ дарения от над 260 хиляди обособени персони и малко по-малко от 2000 компании до момента.

Румъния има една от най-слаборазвитите инфраструктури в Европейския съюз, макар годините на мощен стопански напредък и милиардите евро от фондовете на Европейски Съюз. Сегашното държавно управление неведнъж отсрочи проектите си за градежа на три районни лечебни заведения, за които Европейски Съюз е дал финансиране, добавя организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР