Американската фармацевтичната компания Gilead Sciences съобщи, че ще може да

...
Американската фармацевтичната компания Gilead Sciences съобщи, че ще може да
Коментари Харесай

Лекарството срещу COVID-19 ще бъде достъпно за всички още през октомври

Американската фармацевтичната компания Gilead Sciences заяви, че ще може да задоволява световното търсене на лекарството против COVID-19 ремдесивир още през октовмри, съобщи CNBC.

Компанията възнамерява да създаде над 2 млн. курса на лекуване до края на годината  и 7 млн. през 2021 година От началото на годината тя е съумяла да провежда нарастване на производството на медикамента с 50 пъти.  

В края на юни лекарството стана първият медикамент, публично предложено от Европейската организация по медикаментите за лекуване на инфектирани с COVID-19. Пациентите, които са третирани с него, се възвръщат по-бързо – за към 11 дни, до момента в който останалите – за към 15. Лекарството е създадено, с цел да лекува носители на СПИН и все още няма утвърден статут от американската Администрация по храните и медикаментите, макар че към този момент всеобщо се предписва от лекари против ковид. Администрацията разреши изключително потребление на ремдесивир.

Към момента Gilead към този момент има контракт с 9 други производителя на медикаменти, които ще синтезират генеричен еквивалент на лекарството, тъй че да бъде задоволено неговото ползване по целия свят. Компанията чака до края на 2020 година да продаде сред 1 и 1.5 млн. курса на лекуване от медикамента.

В Съединени американски щати цената на лекарството е 520 $ на ампула за хора с частно здравно обезпечаване и 390 $ за такива с държавно обезпечаване и за задгранични страни. Традиционно множеството пациенти употребяват шест ампули по време на един курс на лекуване.  

Около 100% от творби през юли ремдесивир и 90% от продукцията през август и септември ще бъде доставена на лечебни заведения в Съединени американски щати. След това компанията ще стартира да доставя и други страни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР