Американската фармацевтична компания Пфайзер и германският ѝ партньор Бионтех обявиха

...
Американската фармацевтична компания Пфайзер и германският ѝ партньор Бионтех обявиха
Коментари Харесай

Пфайзер и Бионтех започват тестове на комбинирана ваксина срещу COVID-19 и грип

Американската фармацевтична компания " Пфайзер " и немският ѝ сътрудник " Бионтех " оповестиха начало на първа фаза на клинични тествания на комбинирана ваксина против КОВИД и грип, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

Двете компании сътвориха и най-използваната в света ваксина против КОВИД-19, заяви Българска телеграфна агенция.

Комбинираната ваксина против новия ковид и против грипния вирус ще употребява технологията на осведомителна РНК.

" Гъвкавостта и бързото произвеждане на иРНК технологията сподели, че тя е подобаваща и за други респираторни болести ", сподели Анналиса Андерсън, теоретичен шеф на " Пфайзер " в публикувано изказване от компанията.

Комбинираната ваксина към този момент е сложена на първия доброволец. Тя включва противогрипна ваксина и доза от усъвършенствания препарат за КОВИД -19, създаден за отбрана от разновидността Омикрон. Тестовете ще се организират в Съединени американски щати измежду 180 души на възраст от 18 година до 64 година, които ще бъдат проследени за интервал от шест месеца.

Американската компания " Модерна ", която също създаде ваксина против КОВИД, прави тествания и на комбинирана ваксина против грип и КОВИД-19. В средата на октомври биотехнологичната компания от Съединени американски щати " Новавакс " разгласи " позитивни резултати от първа и втора фаза " на тествания на сходна ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР