Американската джаз дива Лиз Райт ще излезе на сцената на

...
Американската джаз дива Лиз Райт ще излезе на сцената на
Коментари Харесай

Феноменален пианист излиза с Лиз Райт на Античния

Американската джаз дива Лиз Райт ще излезе на сцената на Античния спектакъл на 16 юли с феноменалния пианист Кени Банкс, който ще свири на Хамонд орган. Той е подкрепил KoolL & The Gang в основаването на техните ранни шлагери, работил е с реализатори като Арета Франклин, Кени Гарет, Джени Холидай и редица други.

Банкс е музицирал в влиятелната Карнеги Хол и на церемонията по встъпването в служба на ​президента Обама. Освен с групата си The Rhythm Makers в Ню Йорк, сега той работи с Лиз Райт. Концертът на Лиз Райт с Кени Банкс ще бъде и под съпровода на Симфоничния оркестър на Пловдивската опера като част от фестивала Opera Open. Диригент на забележителния музикален театър ще бъде Константин Добройков.

Лиз Райт е измежду одобрените и най-интересните гласове на актуалния джаз и госпъл музика. Записва пет албума, които се одобряват с голям интерес от публиката.

Последната продукция - Grаce (2017), е считана за най-зрялата в кариерата до този миг. Лиз Райт работи с някои от най-важните модерни вокалисти като Грегъри Портър, Раул Мидон, Даян Рийвс, Анджелик Киджо и други Музиката, постоянно въодушевена от историята, носи мощен политически и обществен заряд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР