Американската баскетболна звезда Бритни Гринър е била освободена от руски

...
Американската баскетболна звезда Бритни Гринър е била освободена от руски
Коментари Харесай

Русия освободи баскетболната звезда от САЩ, размениха я за търговец на оръжие

Американската баскетболна звезда Бритни Гринър е била освободена от съветски затвор, написа в " Туитър " президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Преди няколко секунди приказвах с Бритни Тя е в сигурност. Тя е в самолета. Тя се прибира у дома ", написа американският президент, показвайки и фотоси от Овалния кабинет с нейната брачна половинка Шерел Гринър.

Бритни Гринър беше арестувана през февруари на съветско летище поради носене на масло от канабис.

Руски съд я упрекна през август за контрабанда на опиати и я осъди на девет години затвор.

Съединените американски щати и Русия подписаха единодушие за замяна на пандизчии, като това включва американската баскетболна звезда Бритни Гринър, оповестиха в четвъртък медиите в Съединени американски щати.

Размяната на Гринър с съветския търговец на оръжие Виктор Бут към този момент се е състояла на летището в Абу Даби, потвърдиха от Вашингтон и от съветското Министерство на външните работи, представени от всички международни организации.

Руският трафикант на оръжие Виктор Бут, прочут като " търговеца на гибел ", беше пандизчия в Съединени американски щати повече от 10 години, където излежаваше 25-годишна присъда.

Американски чиновници работят от месеци, с цел да обезпечат освобождението на баскетболистката, и пуснаха своята " основна оферта " за замяна на Гринър с Бут през лятото.

Moments ago I spoke to Brittney Griner.

She is safe.
She is on a plane.
She is on her way home.
— President Biden (@POTUS)

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР