Американската банка Citigroup Inc (C.N) още през октомври обяви за

...
Американската банка Citigroup Inc (C.N) още през октомври обяви за
Коментари Харесай

Citigroup уволнява неваксинирани служители

Американската банка Citigroup Inc (C.N) още през октомври разгласи за новите си правила за наложително имунизиране на чиновниците си и в този момент става първата огромна институция на Уолстрийт, която следва най-строгите ограничения за имунизация, заяви Ройтерс.
Категоричното решение идва в миг, в който финансовата промишленост се бори с казуса по какъв начин чиновниците да се върнат по офисите безвредно и да правят работата си в естествена конюнктура до момента в който мощно инфекциозният коронавирусен вид omicron се популяризира като горски пожар, написа Ройтерс.
Други огромни банки от Уолстрийт, в това число Goldman Sachs & Co, (GS.N), Morgan Stanley (MS.N) и JPMorgan Chase & Co (JPM.N), към момента поддържат контингент от неимунизирани чиновници, които работят от домовете си, само че никой към момента не е стигнал до такава степен - да уволнява неимунизиран личен състав.Повече от 90% от чиновниците на Citigroup досега са се подчинили на наложителното условие на работодателя, доста от останалите към този момент са се завтекли към имунизационните пунктове. Все отново от Citigroup споделят, че ще уважат някои религиозни или медицински изключения.
Междувременно Върховният съд на Съединени американски щати в петък прегледа причините по отношение на искове от републикански държавни чиновници и бизнес групи да блокират заповедта на Байдън във компаниите с повече от 100 чиновници имунизациите да са наложителни и хората да бъдат тествани ежеседмично.Главният изпълнителен шеф на Юнайтед Еърлайнс Скот Кърби заяви, че предишния месец превозвачът е уволнил 200 от своите 67 000 чиновници, тъй като не са имунизирани. Много лечебни заведения са уволнили личен състав по същата причина. Задължителните ваксини в здравната промишленост са наложени допълнително от 20 щата.
Докато в някои компании като Tyson Foods Inc (TSN.N) са се ваксинирали наложително над 96% от чиновниците поради изискването, че в случай че не го създадат - ще бъдат уволнени, не по този начин стоят нещата във всички браншове, прецизира Ройтерс. В строителството и търговията на дребно съпротивите против наложителните игли са мощни и работодателите не натискат прекомерно мощно, с цел да не останат напълно без служащи заради много стагнирания пазар на труда.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР