Американската автомобилна компания Ford ще спре производството в завода си

...
Американската автомобилна компания Ford ще спре производството в завода си
Коментари Харесай

Ford временно затваря завода си в Румъния

Американската автомобилна компания Ford ще спре производството в завода си в Крайова, Румъния за няколко дни, заради дефицит на полупроводници в международен мащаб.

Фабричните процеси ще бъдат спрени за 8 работни дни, започвайки от 26 февруари. Ford Румъния се надява да възобнови производството си на 10 март, съобщи националната осведомителна организация Agerpres, цитирайки представителя на компанията Ана Мария Тимис.

" По време на осемте дни, през които производството ще бъде спряно, чиновниците на фабриката на Ford в Крайова ще получат възнаграждение според споразуменията, подписани сред компанията и синдикатите, като се вземе поради настоящото законодателство.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Автомобилни фабрики в Германия може да спрат работа още през днешния ден...

В световен проект Ford деликатно следи обстановката и приспособява производството възнамерява да сведе до най-малко резултата върху чиновниците, доставчиците, клиентите и дилърите в цяла Европа ", изясни Тимиш.

Производителят на коли има към 6300 чиновници в Румъния.

В началото на месеца министърът на труда Ралука Туркан разгласи, че румънският производител на коли Dacia, част от френската Groupe Renault, е спрял производството за 3 дни по същата причина.

Още от края на предходната година автопроизводителите изпитват дефицит на полупроводници, защото международните производители доставят основно на производители на смарт телефони, таблети и игрални устройства.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР