Американската агенция по лекарствата разреши използването на ваксината срещу коронавируса

...
Американската агенция по лекарствата разреши използването на ваксината срещу коронавируса
Коментари Харесай

COVID-19: В САЩ разрешиха още една ваксина срещу вируса

Американската организация по медикаментите позволи потреблението на имунизацията против ковид на компанията "Новавакс " за всички на и над 18 години в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Ваксината, създадена от тази американска компания, е към този момент разполагаем в десетина други страни по света. В Съединени американски щати за сметка на това до момента бяха позволени за потребление единствено три антиковидни ваксини - тези въз основата на иРНК технологията на "Пфайзер/Бионтех " и на "Модерна " и имунизацията на "Джонсън енд Джонсън ". Но достъпът до последната от тези три ваксини бе стеснен поради засилен риск от съществени тромбози.

Препаратът на "Новавакс " се слага в две дози с период сред тях от три седмици. Той употребява по-класическа технология от тази на иРНК имунизациите, която бе взета на прицел от доста тайни теории. Ваксината на "Новавакс " съдържа детайл от вируса, който провокира имунен отговор на болестта, сходно на имунизациите против менингит или хепатит Б да вземем за пример.

Клиничните проучвания бяха осъществени върху няколко хиляди души в Съединени американски щати и Мексико и тогава препаратът на "Новавакс " сподели 90-процентна резултатност, само че тези тествания бяха осъществени преди появяването на разновидностите "Делта " и "Омикрон " на ковид.

Правителството на Съединени американски щати разгласи, че към този момент е купило 3,2 милиона дози от препарата на "Новавакс ".

В Съединени американски щати имунизираните против ковид са 77 % от пълнолетното население.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР