Американската администрация ще коригира Националната отбранителна стратегия и ядрената доктрина,

...
Американската администрация ще коригира Националната отбранителна стратегия и ядрената доктрина,
Коментари Харесай

САЩ сдържат Китай и Русия с нова отбранителна стратегия и ядрена доктрина


Американската администрация ще поправя Националната отбранителна тактика и нуклеарната теория, обнародвана през 2018 година Това заяви претендентът за поста заместник-министър на защитата на Съединени американски щати Катлийн Хикс , номиниран от президента Джо Байдън в писмени отговори на въпроси от членове на Комитета по въоръжените сили на Сената на Съединени американски щати, оповестява ТАСС.

" Да. Вярвам, че министерството на защитата би трябвало да прегледа и преразгледа тактиката и по какъв начин да я приложи в светлината на изменящия се темперамент на заканите - сегашни и предвидими - в световната среда за сигурност ", разяснява Хикс.

Тя акцентира, че има намерение да " оцени къде пораждат заканите за националната сигурност , както и актуалните условия за военните, методът към бъдещи войни , съюзи и партньорства и по какъв начин Пентагнът балансира тези условия в този момент. " Както изясни Хикс, тя ще направи " оценка на измененията в обстановката за сигурността, с цел да дефинира предпочитаните цели и задания на защитата ".

Според нея особено предизвикателство за въоръжените сили на Съединени американски щати е " продължаващата военна рационализация на въоръжените сили в Китай - основен приоритет - и разрушителна Русия ". Кандидатът за поста първи заместник-министър на защитата уточни значимостта на " ефикасното въздържане " на тези страни .

Тя счита, че " не е в полза на Съединени американски щати и техните съдружници да се види по какъв начин Русия и Китай построяват своите нуклеарни арсенали ". " Ако моята кандидатура бъде утвърдена, ще прегледам класифицираните оценки на нуклеарните закани, в това число от Русия и Китай , като причина за повсеместен обзор на американската нуклеарна теория ", добави Хикс.
 Русия, нуклеарната теория на Съединени американски щати и Студената война
Русия, нуклеарната теория на Съединени американски щати и Студената война

Ядрена опасност за Съединени американски щати и техните съдружници са и Китай, Иран и Северна Корея

Новата администрация на Съединени американски щати поддържа запазването на американската нуклеарна триада, в това число наземни междуконтинентални балистични ракети (МБР), сподели Хикс. " Сенатор, още веднъж мисля, че триадата е крайъгълният камък на американската сигурност. И аз съм главен последовател на цената на нуклеарното въздържане ", сподели тя в отговор на въпросите на сенатора Том Котън (републиканец, Арканзас), който изиска мнението на новосъздаденото държавно управление на Съединени американски щати за нуклеарната триада и наземните МБР.

По-рано американските медии оповестиха, че Байдън има намерение да преразгледа американската стратегия за нуклеарна рационализация, в това число производството на нови МБР.

" Мисля, че възпирането е най-мощното в триадата ", сподели Хикс. В същото време тя не удостовери, че новата изпълнителна власт на Съединени американски щати ще извърши графика за основаване на нови американски МБР (тази стратегия е известна със съкращението си GBSD). В резултат на осъществяването на тази стратегия се възнамерява да се заменят междуконтиненталните балистични ракети Minuteman III, които са на бойно дежурство в Съединени американски щати от 1970 година

Хикс обасни, че администрацията на Байдън ще преразгледа " разнообразни аспекти на нуклеарната политика и рационализация ".

" Мисля, че е уместно. Администрацията на Тръмп направи (през 2017-2018 г.) същото нещо. Ако се интересувате от персоналното ми мнение, тогава триадата ни е послужила доста добре. Създала е непоклатимост и има стойност ", добави тя.
 Съединени американски щати дава отговор уверено във всяко отношение, в случай че не успее с нуклеарно въздържане
Съединени американски щати дава отговор уверено във всяко отношение, в случай че не успее с нуклеарно въздържане

Адмирал Ричард: Тук сме, с цел да предотвратим войната на великите сили

В допълнение, отговаряйки на въпроси на сенатора Деб Фишър (републиканец, Небраска), Хикс увери, че администрацията на Байдън има намерение да се управлява в модернизацията на нуклеарния боен комплекс на първо място от съображения за тактика, а не за икономисване на пари . " Сенатор, аз имам вяра, че нашите решения по отношение на нуклеарните оръжия би трябвало да се управляват най-вече от тактика ".

Тя акцентира, че от позиция на новото държавно управление на Съединени американски щати, по-нататъшното евентуално понижаване на нуклеарните оръжия би трябвало да се прави дружно с други страни, а " не едностранно ".

" Ядрена триада " е интернационален термин за стратегическите въоръжени сили на страна, снабдена с нуклеарно оръжие, които включват три съставния елемент: авиация, междуконтинентални балистични ракети, атомни подводници с нуклеарни ракети.

Американските управляващи при 45-ия президент Тръмп актуализираха тактиката , публикуван е на 19 януари 2018 година. като тогавашният министър на защитата Джеймс Матис изясни, че " са фокусирани върху дълготрайно стратегическо съревнование с Русия и Китай ".

Съединени американски щати ще продължат да водят военни акции против терористи, само че " съперничеството на огромните сили, а не тероризмът " в този момент са в центъра на програмата за национална сигурност на Съединени американски щати , изясни Матис тогава.
 Пентагонът: Приоритет за Съединени американски щати е модернизацията на нуклеарната триада
Пентагонът: Приоритет за Съединени американски щати е модернизацията на нуклеарната триада

Авиацията е най-засегната от разпространяването на коронавируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР