Американска ядрена подводница се е сблъскала с неидентифициран предмет докато

...
Американска ядрена подводница се е сблъскала с неидентифициран предмет докато
Коментари Харесай

Американска ядрена подводница се сблъска с неидентифициран предмет в Южнокитайско море

Американска нуклеарна подводница се е сблъскала с неидентифициран предмет до момента в който патрулирала през почивните дни в Южнокитайско море - регион, в който Китай има огромни искания, оповестиха американският военноморски флот и самостоятелен източник, съобщи Франс прес.

Подводницата " Кънектикът " се е блъснала в обекта на 2 октомври следобяд до момента в който плавала в интернационалните води в Индийско-Тихоокеанския район, се споделя в изказване на ВМФ на Съединени американски щати.

Смъртоносни пострадвания няма, прецизира официалното съобщение, което допуска, че има леко ранени моряци.

Ядрената подводница от клас " Сийулф " " Кънектикът " е развалена, само че е в положение да плава, прибавя американският флот.

Според Военноморския институт, мозъчен концерн, непосредствен до ВМФ на Съединени американски щати, по време на случая подводницата е взела участие в интернационално морско обучение в Южнокитайско море.

По информация на телевизионния канал " Фокс нюз ", " Кънектикът " не се е сблъскала с друга подводница, среща се в безвредно и устойчиво положение и независимо се връща към пристанището на остров Гуам.

Ядрената силова установка на подводницата и обвързваният с нея отсек не са развалени.

В момента се прави оценка степента на щета на други елементи на подводницата, а Военноморски сили на Съединени американски щати проверяват случая.

По данни на осведомителния портал на Военноморския институт, при случая са леко и приблизително тежко ранени към 11 бойци.

Източник на в. " Милитъри таймс " оповестява, че топографията на местността сега на конфликта не е показвала съществуване на земна маса пред подводницата. Няма и никакви признаци, че случаят носи " неприятелски темперамент ". Нито един от бойците не се е нуждаел от незабавно хоспитализация. Травмите са били натъртвания и повърхностни разкъсни рани.

Китай има искания за съвсем цялото Южнокитайско море и е построил военни предни постове на дребни островчета и атоли в района.

Съединени американски щати и съдружниците им постоянно патрулират в интернационалните води в района, с цел да отстояват правата си на свободна навигация, което провокира огромно неодобрение у Китай, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР