Американска търговска камара посрещна над 1 500 гости – представители

...
Американска търговска камара посрещна над 1 500 гости – представители
Коментари Харесай

АмЧам отпразнува Деня на независимостта и подкрепи благотворителен проект

Американска комерсиална камара посрещна над 1 500 посетители – представители на своите членове, сътрудници и техните фамилии в София Тех Парк. Гостите поддържаха благотворителния план „ Светулка “ на Фондация „ За Доброто “ със сумата от 11 600 лева Специален посетител бе Хана Каменецки, търговски консултант към Посолство на Съединени американски щати у нас.

 Оливие Маркет

Американската комерсиална камара в България (АТК) отпразнува Националния празник на Съединени американски щати – Деня на Независимостта – с огромно празненство за своята общественост, което се организира на 01.07.2022 година, събота, в София Тех Парк. Събитието посрещна близо 1 500 посетители – възрастни и деца – с музикална стратегия с присъединяване на Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени “, „ Jeremy? ” и Джуниър Бенд, ученическият духов оркестър от СУ „ Емилиян Станев “, Велико Търново, лотария с награди, торта и празнична заря, която озари небето на нощна София. Водещи бяха Тони МакМъри , основен управител на Инграм Майкро България и Даниел Киряков , управител «Комуникации и връзка с институциите» на Камарата.

„ На това най-близко до нашата общественост събитие ние честваме раждането на Съединените американски щати. И когато сме заобиколени от близки хора, сътрудници, фамилии, ние би трябвало да отдадем почитание към обстоятелството, че и през днешния ден Съединени американски щати са стожер на демокрацията, на нововъведенията, на върховенството на закона и справедливостта и на предприемаческия дух и инициативи. “ – уточни Оливие Маркет, президент на Камарата.

 Иван Михайлов

„ Празнуваме опцията да партнираме на една велика нация и да вършим нужното връзките сред нашите две страни в икономическо отношение да се развиват. Това е изключително значимо през тази година, в която означаваме 120 години от определяне на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати. “ – сподели Иван Михайлов , основен изпълнителен шеф.

 Стефан Вълдобрев

Подкрепяната посредством събитието идея:

Проект „ Светулка “ на Фондация „ За Доброто “

„ Светулка “ сплотява хрумвания за възстановяване на детските отделения в лечебните заведения в България и последващите дейности за интеграция на всички участници в оздравителния развой на децата. „ Светулка “ са отзивчиви, цветни, чисти болнични отделения, изпълнени със светлина, среда на съпричастност, внимание, поддръжка и съдействие сред лекари, родители и деца-пациенти. “ - показа от сцената Надежда Рангелова , ръководител, Фондация „ За Доброто “.

„ Светулка “ е план за нашите деца – децата на България. Ние би трябвало да сторим всичко по силите си, с цел да подобрим изискванията за малчуганите, когато те са засегнати или заболели и би трябвало да се лекуват или преглеждат в лечебни заведения. Детските отделения би трябвало да дават най-голям клас здравна грижа, само че и също да имат нужното равнище на емпатия, идващи от медицинския личен състав и от средата. Нашата най-голяма цел е да има най-малко една Национална детска болница в България . “ – сподели Анджела Родел , изпълнителен шеф на Фулбрайт България , която е измежду посланиците на идеята у нас.

Благодарение на гостите, които закупуваха билети за томболата, се събра сумата от 11 600 лв. (единадесет хиляди и шестстотин лева), които ще бъдат дарени на Фондация „ За Доброто “.

 Надежда Рангелова

За Американска комерсиална камара в България

Американската комерсиална камара в България (АТК, AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата стопанска система в България към този момент над 28 години. Тя сплотява над 330 американски, мултинационални и български компании с потвърдена известност.

Камарата членува в обединяването на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), сътрудник е на Търговската камара на Съединени американски щати (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. Подкрепя Инициативата „ Три морета “ от 2019 година Камарата има офиси в София, България и Вашингтон, Съединени американски щати. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР