Американска компания обяви, че е създала първата кърма от човешки

...
Американска компания обяви, че е създала първата кърма от човешки
Коментари Харесай

Учени създадоха първата човешка кърма от отгледани в лабораторни условия клетки

Американска компания разгласи, че е основала първата кърма от човешки култивирани кафези, която съгласно тях е доста по-питателна от сегашните формули. BIOMILQ, нова компания, основана в Северна Каролина, има вяра, че е разгадала мистерията и е разкрила метод да синтезира човешка кърма отвън гърдите. Доскоро това се смяташе за прекомерно комплициран за възпроизвеждане развой.

„ Човешката кърма е извънредно комплицирана – както във връзка с състав, по този начин и като конструкция. Именно това прави пресъздаването ѝ отвън кърмещия родител невероятно “, споделя доктор Дженифър Смиловиц, механически консултант от BIOMILQ.

С помощта на кафези от млечните жлези обаче експертите основават мляко, в което откриваме обилие от питателни хранителни субстанции, които кардинално не участват в сегашните формули. Освен това съгласно BIOMILQ, за разлика от другите възможности, индустриалният развой на това мляко не вреди дотам на околната среда.

„ Комплексността на млякото може да бъде реализирана, като се пресъздаде комплицираната връзка сред клетките, които го създават, и изискванията, на които са изложени в тялото по време на процеса на кърмене “, споделя доктор Лейла Стрикланд, съосновател на компанията.

Въпреки че млякото е основано благодарение на човешки кафези, то не е 100 % същото като кърмата. И въпреки всичко BIOMILQ съдържа огромно количество от макронутриентите, които откриваме в естествената кърма, богата на олизахариди и други дейни съставки, които не участват в обичайните формули.

Източник: Interesting Engineering

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР