Американска болница е отказала на пациент сърдечна трансплантация, поне отчасти

...
Американска болница е отказала на пациент сърдечна трансплантация, поне отчасти
Коментари Харесай

Отказаха трансплантация на сърце на неваксиниран в САЩ

Американска болница е отказала на пациент сърдечна трансплантация, най-малко частично тъй като не е имунизиран против Covid-19. Това заяви BBC.

31-годишният Ди Джей Фъргюсън има потребност от ново сърце, само че болница в Бостън го е изключила от листата си, споделя татко му Дейвид. Според него имунизацията против ковид опонира на " главните правила " на сина му и той не има вяра в нея.

От лечебното заведение обявиха, че просто следват политиката си.

" Предвид дефицита на налични органи, ние вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че пациентът, на който е трансплантиран орган, има максимален късмет да оцелее ", показва се в изказване на болничното заведение Brigham and Women`s Hospital.

Оттам изискват " имунизацията против Covid-19 и избран метод на живот на претендентите за трансплантация, с цел да се сътвори както най-хубав късмет за сполучлива интервенция, по този начин и да се усъвършенства оцеляването на пациента след процедурата ".

Внимателно дефинираното изказване на болничното заведение може да подсказва, че с изключение на неимунизирания статус на пациента, има и други фактори, които са причина за неговата неприспособимост. Подробности обаче не се дават заради неприкосновеността на персоналния живот на пациента.

Болницата добавя, че множеството от 100 000 души, включени в описите на чакащите за трансплантация, няма да получат орган в границите на пет години заради дефицита на налични органи.
 За първи път: Трансплантираха сърце от прасе на човек
За първи път: Трансплантираха сърце от прасе на човек

Процедурата е кулминационна точка на дългогодишни изследвания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР