Американката Лора Минтън сбъдва мечтата си за живот в Италия.

...
Американката Лора Минтън сбъдва мечтата си за живот в Италия.
Коментари Харесай

Евтините къщи в Италия излизат скъпо. Ето за какво да внимавате

Американката Лора Минтън сбъдва фантазията си за живот в Италия.

През март предходната година тя си купува жилище за 57 000 евро в Мусомели, малко градче в Сицилия.

Днес към този момент има три парцела на острова, а до края на месеца завършва покупката на четвърти.

Сега тя оказва помощ на други хора да възнамеряват преместването си в Италия. Минтън и сестра ѝ Лиза разказват пътуванията си, свързани с покупката и ремонта на парцели в блога.

Преместването в чужбина (особено в Италия) е известна наклонност и Минтън споделя пред Business Insider, че получава толкоз доста запитвания за помощ, че стартира да се занимава с съвещания по отношение на преместването.

Отговаря на въпроси, оказва помощ за намирането на жилища, изпраща видео турове на парцели или отива на обиколки с евентуалните купувачи. Освен това, поучава коя виза е най-подходяща и споделя познанията си за локалните райони и обитаеми места.

Ето три съвета по какъв начин преместването ви да мине безпрепятствено и гладко, в случай че сте твърдо решени да ставате поданици на Ботуша.

Италия е огромна, по тази причина проучете добре

Регионите в Италия имат доста разнообразни характерности.

" Трябва да разберете в какъв район желаете да отидете и можете да извършите изследване, с цел да усетите това ", споделя Минтън.

" Северна Италия нормално е по-скъпа, има по-студен климат и по-големи градове. Това ли желаете? "

Разбира се, можете да разберете какво ви харесва, като посетите разнообразни региони. Но в случай че нямате опция да пътувате, Минтън ви предлага да разгледате групи във Фейсбук и да потърсите сътрудници за недвижими парцели.

Предварително стеснете кръга на търсенията си и дайте на сътрудниците за недвижими парцели задоволително информация, с цел да схванат, че имате съществени планове да се преместите, а не просто да оглеждате.

Уловките при жилищата за 1 евро

В устрема си да съживят едва обитаеми региони, по-малки градове и села в Италия оферират жилища, които се нуждаят от ремонт, единствено против 1 евро.

Макар да наподобява неустоимо като цена, процесът на привеждане на парцела в положение, годно за живеене, може да отнеме известно време и да погълне обилни средства.

Изоставеният парцел може да не е екипиран с електричество или комунални услуги. Според Минтън, възобновяване на електричеството може да отнеме седмица, а на водата - до месец.

Можете да наемете архитекти или реализатори, които да създадат обход и да ревизират за проблеми, само че няма да разберете изцяло какво не работи, до момента в който не бъдат пуснати още веднъж комуналните услуги.

Задължително обърнете внимание на това, какво е правено с парцела преди и се уверете, че всичко подхожда на документите.

" Ще получите проектите и внезапно ще се появи спомагателна стена или прозорец, а вие би трябвало да получите позволение за тези неща, тъкмо както се прави в Щатите ", споделя Минтън.

Също по този начин, чудноватост в процеса на закупуване на жилище в Италия е, че може да не получите всичко, което виждате при първата си обиколка. Често се случва продавачите да вземат със себе си уреди и обзавеждане.

" Повече от половината от случаите кухнята я няма или ви оставят няколко некачествени уреди. Така че в къща за 50 000 $, се оказва, че кухнята остава за спомагателни 3 000 $, а полилеите и вграденото осветяване си отпътуват със притежателя. Така че, чувството е като че ли получавате разглобена кола. "

Следете валутните курсове

Ремонтът на кухнята в Италия е на ниска цена в съпоставяне със Съединени американски щати – Минтън е ремонтирала две кухни за 5500 евро, само че е значимо да сте сигурни по кое време доларът е най-евтин.

" Най-същественото нещо преди закупуването на къща, е да следите валутния курс, с цел да преведете парите в преференциален миг ", споделя Минтън.

Докато е в Италия, тя употребява многовалутна сметка Wise, с цел да конвертира парите си бързо, тъй че да може да се възползва от непрекъснато изменящите се курсове. Това ѝ оказва помощ да спести хиляди долари при огромна покупка като жилище.

" Ако бях изчакала да затворя договорката шест месеца по-късно, щях да изгубя над 6000 $ единствено от обменния курс. Това са доста мебели и украшения. ", споделя Минтън.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР